Nemci: Vučić govori tihim, mekim glasom, ali ono što kaže...

Predsednik Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom dnevniku ''Rajniše post'' rekao da bi lideri u Sofiji trebalo da razgovaraju objektivno.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

10:31

Nemci: Vučić govori tihim, mekim glasom, ali ono što kaže...
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Povodom današnjeg samita EU i balkanskih zemalja u Sofiji i njegovih očekivanja, Vučić je naglasio da bi on bio srećan već ako bi objektivno i racionalno jedni sa drugima mogli da razgovaraju o narednim koracima.

''Mi želimo jedan što je moguće jasniji koncept i plan i želimo da znamo šta EU od nas očekuje. Važno je, takode, da pomoć EU za ljude u regionu konačno postane konkretno vidljiva'', rekao je Vučić i dodao da bi se, na primer, već sutra moglo početi sa gradnjom planiranog ''auto-puta mira'' od Prištine do Niša, kada bi sada bila zaključena odluka o finansiranju.

''Rajniše post'', dnevnik iz Diseldorfa, glavnog grada nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija (NRW), koju je Vučić upravo posetio, učestvovao je na zajedničkom poslovnom forumu Srbija-NRW i razgovarao sa Arminom Lašetom, šefom pokrajinske vlade i bliskim saradnikom Merkelove, piše da srpski predsednik želi svoju zemlju da odvede u EU i da zato od Evropljana očekuje jasan ''plan vožlje'', kao i pomoć za fer rešenje kosovskog konflikta.

Dnevnik ukazuje i na to da se Vučić ceo dan u Diseldorfu trudio i zalagao za nemačke investicije u njegovu zemlju, ''koja u međuvremenu prezentuje impresivne privredne podatke''.

''Ali srpski predsednik zna da su, bez političke stabilnosti na Balkanu, ti uspesi u opasnosti'', piše ovaj dnevnik, navodeći da Vučić "govori tihim, mekim glasom, ali da ono što kaže pokazuje odlučnost.'

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: