Ružić: Odlažemo platne razrede, nismo spremni

Ministar državne uprave Branko Ružić kaže da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

15:30

Ružić: Odlažemo platne razrede, nismo spremni
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Ali kako je rekao, primena platnih razreda se odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dođe do sistema radnih odnosa koji će biti održiv. Prema njegovim rečima, predloženim zakonima određuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine.

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar.

On je dodao da je i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvđivanja nove jedinstvene osnovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: