Savršen biznis: Hrvatska ideja osvaja i BG i Beč

Tomislav Zovko i Igor Kordić unajmljuju stare i oronule stanove, renoviraju ih i pretvaraju u apartmane koje iznajmljuju turistima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2017.

18:08

Savršen biznis: Hrvatska ideja osvaja i BG i Beč
Foto: Thinkstock

Nasleđen stan. I to u centru Zagreba. Ovakva će situacija svakoga podstaći na razmišljanje o iznajmljivanju turistima.

Međutim, mnogi ne znaju kako da počnu ni kome da se obrate. Upravo u toj dilemi Igor Kordić i Tomislav Zovko uočili su priliku za dobar posao. Oformili su tim ljudi koji se brine o svim detaljima – od iznajmljivanja, čišćenja, održavanja do pružanja 24-satne pomoći gostu.

Prve apartmane otvorili su još 2011. u Zagrebu, a za nekoliko godina preuredili su celi niz stanova u Rovinju i Dubrovniku, dok su neki apartmani našli svoj put i do Beograda i Beča. Do 2018, kažu, planiraju da ih imaju čak hiljadu stanova.

“Sve je počelo kad smo zastareli stan u centru preuredili u moderno mesto s dodatnim uslugama. Ubrzo nakon toga ovakav način poslovanja, tzv. “ključ u ruke”, pokazao se idealnim za male iznajmljivače, odnosno vlasnike apartmana, kao i za brojne pravne osobe koje u vlasništvu imaju neiskorišćenu nekretninu. Kad je preuzmemo, renoviramo je i opremimo i upravljamo njome, a vlasnicima isplaćujemo fiksni neto prihod”, objašnjavaju oni.

Zahvaljujući ovom poslovnom modelu, 2014. u Zagrebu su otvorili i prvi integralni hotel u Hrvatskoj, koji čini nekoliko objekata na različitim lokacijama sa zajedničkom recepcijom.

Broj apartmana svakim danom se povećava baš zbog toga što se iznajmljivači sami javljaju, a do sada, ističu Kordić i Zovko, nijedan ugovor im nije otkazan.

Trenutno u Zagrebu upravljaju sa šezdesetak stanova, a još je u pripremi njih osam. Bitno je samo imati stan maksimalno 150 metara od Jelačić-placa.

“Mnogi misle da je raditi u turizmu lako i da je to grana u kojoj teku med i mleko, ali oni koji su probali znaju da to nije tako”, kaže Kordić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: