Automobili

Ponedeljak, 13.10.2008.

14:00

Subaru Impreza sedan u Srbiji

U želji da poveća prodaju u rastućem segmentu C klase, Subaru je Imprezi „hečbek“ dodao i „sedan“ verziju čija će cena u Srbiji iznositi 15.600 evra sa carinom i porezom za osnovni model.

Izvor: B92

Default images

Ovaj oblik karoserije sa četvoro vrata izlazi na tržište 15 meseci posle nove Imprezine linije koja je izazvala mnoge oprečne komentare, pa dolazak varijante u obliku limuzine predstavlja novi estetski izazov za sve ljubitelje ovog automobila.

Od kada se prvi put pojavila 1993. godine pa sve do 2007. godine Impreza se proizvodila samo u „sedan“ verziji, posle čega se pojavila i dugo očekivana „hečbek“ verzija sa petoro vrata treće generacije ovog popularnog modela.

Subaru očekuje da će njihov ulazni model u verziji „sedan“ povećati prodaju za 20 odsto u ovom segmentu, jer su očuvane osnovne vrednosti Subarua, pogon na svim točkovima „Symetrical All Wheel Drive“ i motor u bokser konfiguraciji, performanse i bezbednost. Na kreš-testovima Impreza „sedan“ je već osvojila 5 zvezdica isto kao i Impreza u verziji „hečbek“.
Impreza limuzina je porasla u visinu 35mm i 95mm u osovinskom rastojanju u odnosu na prethodni model. Sa 45mm dužom kabinom obezbeđen je dodatni komfor za glavu i noge putnika. Po prvi put tu je i mogućnost delimičnog obaranja naslona zadnjih sedišta u cilju raznovrsnijeg korišćenja prostora prtljažnika.

Impreze u sedan varijanti na srpskom tržištu opremljene su bokser motorom od 1498 ccm i 79 kw(110 KS) sa manuelnim ili automatskim menjačem. Potrošnja goriva ovog automobila kreće se od 9,6 l/100km po gradu do 6,3 l/100km na otvorenom putu, a maksimalna brzina iznosi 178 km/h.

Impreza sedan dostupna je u Srbiji posredstvom ovlašćenog uvoznika i distributera, kompanije „Subaru SCG d.o.o“ i mreže prodavaca. Kupcima su na raspolaganju tri verzije opreme, a ulazni model koštaće 15.600 evra sa carinom i porezom.

Saznajte više o modelu Subaru Impreza 1.5R SE Plus u našoj sekciji Vozili smo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: