Automobili

Sreda, 21.02.2024.

08:09

Vozite Mercedes? Poslali su upozorenje, pogledajte da li se odnosi na vas

Mercedes-Benc (Benz) je pozvao vlasnike oko 250.000 vozila širom sveta da ih dovezu u servis proveru i eventualnu zamenu neodgovarajućih delova, potvrdio je u utorak portparol nemačkog giganta.

Izvor: DPA

Vozite Mercedes? Poslali su upozorenje, pogledajte da li se odnosi na vas
Foto: Mercedes (ilustracija)

Poziv se prvo pojavio u bazi Nemačke uprave za motorni saobraćaj (KBA), a tiče se modela AMG GT, C klase, CLE, E klase, GLC, S klase i SL, kao i e-modele EQE i EQS proizvedene 2023. i kasnije. Samo u Nemačkoj akcija obuhvata 37.000 vozila.

Konkretno, pojedini osigurači ugrađeni u ta vozila mogu biti neadekvatni. Posledice mogu biti otkazivanje motora, pa čak i požar, navodi se u izveštaju KBA.

Mercedes će iz predostrožnosti zameniti te osigurače na navedenim modelima, saopštio je koncern. Intervencija u ovlašćenom servisu traje nekoliko sati, a troškove snosi proizvođač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: