Nissan Navara odlazi u istoriju

Nissan je još ranije najavio da planira da zatvori svoju fabriku u Barseloni, a to u osnovi znači da će Navara biti povučena iz prodaje. Bar u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

16:00

Nissan Navara odlazi u istoriju
Photo: Nissan

Prema Nissanu, odluka odražava sve manje tržište pick-up vozila na Starom kontinentu, gde je prošle godine registrovano samo 116.280 prodaja. Renault Alaskan i Mercedes X klase, sestrinski modeli Navare, takođe su pravljeni u Barseloni, ali su ukinuti iz istog razloga.

"Proizvodnja Nissan Navare trenutne generacije za evropska tržišta završiće se kada se naša fabrika u Barseloni zatvori u decembru 2021. godine, a prodaja će se završiti tokom 2022. godine“, objavio je Nissan u izjavi za Automotive News.

"Ovo odražava opadajući segment kamioneta u Evropi i prelazak koji mnogi potrošači preuzimaju sa kamioneta na naš asortiman modernih i efikasnih kombija."


Nissan je imao alternativno rešenje da uvozi Navare sa Tajlanda u Evropu, mada je odbor direktora već odlučio da to ne učini.

Navara je prvi put lansirana 1985. godine, a čak je proizvođena u Grčkoj za lokalno tržište. Model iz 2004. godine i dalje se smatra veoma važnim za evropski segment kamioneta, jer ga je revolucionisao udobnijom kabinom, novim karakteristikama i prefinjenijim kvalitetom vožnje.

Mercedes je takođe pokušao da ukrade prodaju od lidera segmenta Fordovog Rangera i Toyotinog Hiluxa u Evropi sa X klasom, koja je bila usko povezana sa Navarom. Ukinuta je u maju prošle godine zbog slabe prodaje, a pratio ju je Renault Alaskan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: