Mercedes nije Tesla

Nemački proizvođač ne želi da njegovi korisnici testiraju sistem autonomne vožnje.

Automobili

Izvor: SN

Ponedeljak, 02.11.2020.

10:30

Mercedes nije Tesla
Photo by Thomas Niedermueller/Getty Images

Mercedes je kompanija sa dugom istorijom i imaju veliku želju da u svakom segmentu budu najbolji na svetu, pa tako je i kada se radi o sistemu autonomne vožnje, gde im je jaka konkurencija američka kompanija Tesla.

Kako prenosi "Automotive News Europe", sprema se pravo rivalstvo između Mercedesa i Tesle u smislu razvoja autonomne vožnje, pošto je Tesla najpoznatiji proizvođač takve vrste tehnologije.

Njihova najveća prednost je razumevanje tehnologije i pronalaženje modernih rešenja za probleme, na šta su i navikli svoje kupce, koji često kažu da se njihovi automobili "apdejtuju" kao i mobilni telefoni.

Tesla je nedavno objavila da njihovi korisnici testiraju nove sisteme autonomne vožnje, dok u Mercedesu imaju potpuno drugačiju strategiju i oni dozvoljavaju samo svojim licenciranim vozačima da testiraju takav sistem.

Kako su izjavili, nije im u interesu da neku osobu izlože riziku i da jednostavno nije bezbedno da običan čovek testira nešto sa čim nije upoznat i zbog toga se mogao čuti interesantan komentar, "Mercedes nije Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: