Luksuzni Volkswagen koji je privilegija Kineza FOTO

Volkswagen u Kini prodaje veliki broj svojih limuzina, a u vrhu ponude je Phideon.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

13:00

Luksuzni Volkswagen koji je privilegija Kineza FOTO
Foto: VW promo

VW Phideon (naziv vodi poreklo od rimske boginje Fides) zvanično nije naslednik luksuzne limuzine Phaeton, ali svojim dimenzijama spada u istu klasu vozila.

Iako je kineski ekskluzivitet, automobil dužine 5,05 m sa međuosovinskim rastojanjem od 3 metra, u potpunosti je razvijen u Nemačkoj a proizvodi se u Kini.
Foto: VW promo
Vizuelno donekle podseća na Passat sa produženim međuosovinskim razmakom.

Lansiran je 2016, a na aktuelnom salonu automobila u Pekingu predstavljena je redizajnirana verzija.
Foto: VW promo
VW Phideon za 2021. godinu ima manje stilske promene na spoljašnjosti u odnosu na model pre redizajna.

Jedan od noviteta je svetleći Volkswagenov amblem na maski hladnjaka. Uz ovaj logo je istalirana i LED traka koja vizuelno spaja amblem sa farovima.

Restilizovan je i prednji branik, kao i alu felne, dok su LED stop svetla dobila takozvane "dinamičke" pokazivače pravca.
Foto: VW promo
Volkswagen je kupcima ponudio i unapređenja u kabini, uključujući novi 9,2-inčni ekran multimedijalnog sistema, dok je putnicima pozadi kao opcija dostupan mali frižider ugrađen u naslon zadnjih sedišta, po čemu Phideon podseća na mnogo luksuznije limuzine brendova Rolls-Royce ili Bentley.

Luksuzne sadržaje upotpunjuje premijum zvučni sistem proizvođača Dynaudio.
Foto: VW promo
Model za 2021. među opcijama ima i adaptivno vazdušno ogibljenje, pomoću koga vozač može da podešava kako odstojanje od tla, tako i tvrdoću sistema oslanjanja.

Volkswagen je izvršio promene i u motorizaciji, pa dosadašnji 3.0 benzinski V6 agregat više nije dostupan, baš kao ni plug-in hibridna verzija sa 2.0-litarskim turbo-benzincem.

Umesto njih, ispod haube se nalazi 4-cilindarski 2.0 TSI sa 224 KS i 350 Nm. Snaga se prenosi na prednje točkove putem sedmistepenog DSG menjača sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: