Šta je Kia Mohave?

Južnokorejski proizvođač Kia predstavio je novi SUV u svojoj paleti modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2019.

18:55

Šta je Kia Mohave?
Foto: Kia promo

Najavljen na sajmu u Seulu ove godine kao Masterpiece koncept, stigao je Kia Mohave.

Mohave izgleda skoro identično kao konceptni model, sa nešto umerenijom dizajnerskom linijom prikladnijom velikom SUV-u.

Ono što je Mohave potpuno preuzeo sa Masterpiece su LED farovi sa četiri elementa, te neobična prednja maska uz masivna zadnja svetla koja se spajaju na gepeku, a preko čega stoji natpis modela.
Foto: Kia promo
Mohave ima i četvorostruki izduvni sistem, kao model Borrego koji se prodavao u SAD do 2009, čiji je verovatno "duhovni naslednik", ali deluje kao lažna "šminka".

SUV "leži" na konfiguraciji koja omogućava bolju terensku vožnju od modela Sorento, a "klizne" ploče na prednjem i zadnjem delu dodatno pojačavaju taj utisak.

Kia ponudila slike unutrašnjosti, niti je otkrila tehničke detalje, a očekuje se da u ponudi bude 3,0-litarski V6 turbo-dizel agregat sa 256 KS i 560 Nm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: