Zagreb prvi evropski grad u kome je predstavljen Tesla Model 3

U glavnom gradu Hrvatske održana je nezvanična prezentacija električnog Modela 3, koji se prvi put nakon službenog predstavljanja u SAD može videti u Zagrebu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

16:33

Zagreb prvi evropski grad u kome je predstavljen Tesla Model 3

Stanovnici hrvatske prestonice imali su priliku da se u petak upoznaju sa novim Teslinim električnim automobilom, koji tek treba da se zvanično pojavi na evropskom tržištu.

Prezentacija Modela 3 u Zagrebu održana je u okviru projekta “Domovina Nikole Tesle” i petog po redu “Nikola Tesla EV relija” na kome učestvuju isključivo električni automobili, a ove godine na reliju je bilo i 50-ak vozila marke Tesla. Inače, ovu manifestaciju pokrenula je porodična firma “E.V.A. Blue” koja je zaslužna i za promovisanje električne mobilnosti u Hrvatskom.

Naime, 2014, pre nego što je održan prvi reli u Hrvatskoj je bilo svega 4 punjača za električne automobile i samo 5 zvanično registrovanbih vozila na struju.

Četiri godine kasnije, komšije imaju preko 300 mesta za punjenje električnih automobila, uključujući 6 “superpunjača” za brzu dopunu baterija. Od toga, 170 je izgrađeno zahvaljujući naporima kompanije “E.V.A. Blue”. Model 3 serijski se izrađuje od jula 2017, a proizvodi se u više varijanti.

U zavisnosti od verzije, automobil može da pređe od 354 km do 499 km pre nego što se isprazne baterije.

Od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzava 3,5-5,6 s, takođe u zavisnosti od toga koju varijantu kupac odabere. Maksimalna brzina automobila je 209 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: