Da li će ovaj DS parirati BMW 5, Audiju A6, Mercedesu E?

Francuski premijum proizvođač DS već godinama pokušava da se udalji od prefiksa "podbrenda" PSA Grupacije, razvijajući modele neopisivog dizajna i elitnog statusa.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

19:00

Da li će ovaj DS parirati BMW 5, Audiju A6, Mercedesu E?
Citroen Numero 9 Concept

Takvi su već predstavljeni DS 7 Crossback i nadolazeći DS 3 Crossback, ali kompanija tek ima u planu dostojnu perjanicu.

U pitanju je model DS 8 koji je planiran za 2020. i koji bi trebalo da bude konkurentan "kraljevima" klase BMW Seriji 5, Mercedesu E klase i Audiju A6.

Međutim, novi dragulj DS neće imati konvencionalan dizajn sedana, već će akcenat biti na stilizovanom "fastbeku" koji bi trebalo da bude baziran na u to vreme zadivljujućem konceptu Citroen Numero 9 (na slici).

Iz DS su potvrdili ove glasine opisujući svoju buduću perjanicu epitetima poput "neverovatan", "drugačiji", "spektakularan".

Kao ključnu stvar u DS naglašavaju da njihov model neće kopirati konkurenciju, pre svega "bratski" Mercedes s kojim PSA grupacija čvrsto sarađuje.

DS 8 bi trebalo da bude izgrađen na EMP2 platformi na kojoj je baziran novi Peugeot 508, koji je izazvao poprilično pozitivne kritike u klasi.

Francuska grupacija će pratiti trendove pa se u DS 8 očekuje i hibridni pogon, uz konvencionalne agregate sa SUS motorima.

Još jedna bitna stvar će se promeniti u DS sa ovim modelom, on će vratiti ovaj brend u SAD, ali kompanija još nije odličila da li će ga upravo tamo i promovisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: