Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L

Audi je na Auto salonu u Pekingu predstavio produženu verziju Q5, prvi svoj SUV sa oznakom L, namenjen samo kineskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

12:40

Veličina je bitna u Kini – prvi Audi SUV sa oznakom L
Foto: Audi

Q5L je duži 88 milimetara u odnosu na standardnu verziju, sa ukupnom dužinom od 4,77 metara nudi pregršt prostora na zadnjoj klupi za ukupno petoro putnika i povećan prtljažni prostor.

Audi nudi Q5L u pet paketa opreme i dve verzije 2,0-litarskog TFSI agregata uz koji su sedmostepeni S tronic menjač i Quattro pogon na sva četiri točka standardni deo.

Kineski kupci tradicionalno cene automobile sa prostranim enterijerom i visokom cenom, pa će Q5L biti četvrti Audijev produženi model na ovom tržištu, posle limuzina A4L, A6L i A8L.
Foto: Audi
Dodatnih 88 milimetara dužine je donelo 110mm veći prostor za kolena putnicima na zadnjoj klupi, a u zavisnosti od njene pozicije, tovarni prostor ima zapreminu 550-1.550 litara.

Audi je spremio pet paketa opreme (Vogue, Lifestyle, Design, Sport i Sport plus) u zavisnosti od detalja enterijera i eksterijera i pogona, ali čak i početni Vogue dolazi sa praktičnom trozonskom deluks automatskom klimom i Audijevim interfejsom za pametne telefone.

Od Lifestyle paketa dolazi navigacioni MMI sistem i potpuno digitalizovan virtuelni kokpit, dok naredna tri paketa uključuju Bang & Olufsen 3D audio sistem.
Foto: Audi
Audijev sigurnosni sistem je standardna ponuda u svim paketima opreme, a uključena je i asistencija za grad i ulice predgrađa.

Od Lifestyle paketa dostupni su LED farovi sa Matrix LED tehnologijom, kao i panoramski stakleni krov.

Posebna priča su pogonski agregati. Pod haubom se nalazi moćni i efikasni četvorocilindarski Turbo 2,0 TFSI dostupan u dve verzije, sa 190 i 252 KS.
Foto: Audi
S njima Q5L ubrzava 0-100 km/h za 8,6 ili 6,7 sekundi, a prema kineskom standardu emisije gasova potrošnja sa 20-inčnim felnama (najmanje su 18) je 6,9 ili 7,3 litra na 100 km.

Audi će Q5L proizvoditi na istom mestu kao i Q5 u Čangčunu, u saradnji sa lokalnim partnerom FAW-VW, ali deo promenjenih komponenti će stizati iz pogona San Hose Čiapa u Meksiku.

Prodaja prvog produženog Audijevog SUV-a počinje na leto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: