Lamborghini: Odziv kupaca na SUV je neverovatan

Italijanski proizvođač isporučio je u 2017. godini 3.815 automobila, a u 2018. planira da proda više od 5.000 vozila sa amblemom bika.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

11:21

Lamborghini: Odziv kupaca na SUV je neverovatan

Protekla godina bila je veoma uspešna za Lamborghini, s obzirom da je zabeležen rast prodaje od 10% u odnosu na 2016. Ipak, kao i ostali proizvođači automobila, i Lamborghini traži nove mogućnosti za dalje osvajanje tržišta kroz SUV model.

Krajem 2017. predstavljen je SUV model Urus, za koji u italijanskoj kompaniji već tvrde da postaje prodajni hit.
U razgovoru za CNBC, prvi čovek Lamborghinija Stefano Domenikali otkriva da je dosadašnja prodaja Urusa prevazišla njegova očekivanja.

"Računali smo na pozitivnu rekaciju i interesovanje kupaca, ali ne na tako visokom nivou", kaže Domenikali i dodaje da je "reakcija zaista fantastična".

Zahvaljujući SUV Urusu, Lamborghini očekuje da će u 2018. prodati preko 5.000 automobila, što bi bilo 1.185 vozila više nego u 2017.

Domenikali veruje da će od projektovanih 5.000 automobila, bar 1.000 biti SUV Urus.
Iz prodajne mreže Lamborghinija u SAD navode da Urus značajno utiče na proširenje baze kupaca ovog brenda, s obzirom da je za 70% kupaca novog SUV-a taj model prvi Lambo koji su ikada kupili.

Kompanija je iznenađena i velikim interesovanjem žena koje žele da kupe Urus.

Domenikali kaže da se Urus dobro prodaje i na nekim tržištima sa relativno lošim putevima, kao što su Rusija i Indija, gde su ranije imali problema sa prodajom svojih superautomobila.
Na pitanje o planovima za povećanje proizvodnje u narednih nekoliko godina, Stefano Domenikali kaže da rast neće ići u nedogled, da će se najverovatnije kretati u okvirima ispod 10.000 primeraka godišnje i da sva ta vozila moraju i dalje da budu izrađena po najvišim standardnima brenda.

Lamborghini Urus u SAD košta od 200.000 dolara, a kako kaže prvi čovek kompanije, kupci prosečno potroše oko 240.000 dolara po vozilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: