Detroitske premijere: Infiniti QX50 Concept

Infiniti je na sajmu koji se održava u američkoj prestonici auto-industrije predstavio koncept sledeće generacije svog SUV vozila srednje veličine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

12:11

Detroitske premijere: Infiniti QX50 Concept

Posle dizajnerskog crteža ovog automobila, koji je objavljen krajem decembra, u prilici smo vidimo koncept QX50 u punom sjaju.

Novi SUV krase detalji tipični za Infiniti, počev od prepoznatljive prednje maske, preko zakošenih farova, do padajuće linije krova i stop svetla koja podsećaju na manji krosover QX30.
Iako je reč o konceptu, očigledno je u pitanju pretprodukcijski automobil koji je praktično spreman za serijsku proizvodnju.

U unutrašnjosti, Infiniti će kupcima ponuditi kvalitetne materijale, kako i dolikuje jednom premijum proizvođaču. Pored kožnjih presvlaka i tapacitunga, putnici će u živati i u ukrasnim detaljima izrađenim od drveta. Centralno mesto na komandnoj tabli zauzima ekran multimedijalnog sistema, preko koga će se upravljati većinom komandi i funkcija u automobilu.
Infiniti je najavio da će u produkcijskom modelu za pogon koristiti 2.0 litarski turbo benzinac koji će proizvoditi do 200 kW (272 ks) i razvijati 390 Nm. Ovaj motor predstavlja ekonomičniju alternativu za aktuelni 3.5 litarski V6 japanskog proizvođača.
Infiniti je saopštio i da će na serijskoj verziji debitovati neke od najsavremenijih tehnologija autonomne vožnje, koje koriste mrežu radara, lidara i kamera za asistenciju vozaču na putu.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: