Premijera: VW Crafter za 2017.

Nakon dizajnerskih crteža, Volkswagen je objavio prve fotografije i tehničke detalje novog Craftera.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

14:25

Premijera: VW Crafter za 2017.

Nova generacija Volkswagenovog lakog komercijalnog modela biće dostupna u verzijama sa prednjim, zadnjim i pogonom na sva 4 točka. U ponudi će biti četiri osnovne varijante vozila, svaka sa po tri različite dužine i visine karoserije, kao i četiri 2.0 TDI pogonske jedinice.
Nemački proizvođač pohvalio se da je koeficijent otpora vazduha novog Craftera 0,33, što je impresivan rezultat s obzirom da se radi o privrednom vozilu tipičnog "kockastog" oblika.

Unapređena aerodinamika uticaće dodatno na smanjenje potrošnje, u odnosu na prethodnu generaciju.
Motorizacija se sastoji od četiri 2.0 TDI dizelaša, koji se ugrađuje i u Volkswagen Transporter T6. U ponudi su verzije sa 102 ks (75 kW), 122 ks (90 kW), 140 ks (103 kW) i 177 ks (130 kW).

Pored tri vrste pogona (prednjeg, zadnjeg i 4x4), kupci će moći da biraju i između dva prenosna sistema - manulenog i automatskog.
Vozilo je opremljeno brojnim bezbednosnim sistemima asistencije, uključujući ESP sistem, adaptivni tempomat, automatsko kočenje u slučaju udesa, kako bi se sprečili sekundarni sudari i dodatno povređivanje vozača...

Novi VW Crafter će se proizvoditi u fabrici u Poljskoj, a na tržište stiže do kraja 2016. godine.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: