Maserati povlači 21.000 automobila - zbog patosnica

Italijanski proizvođač povlači gotovo 20.842 automobila u Kini zbog greške u projektu koja bi mogla da poveća rizik od sudara.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

08:54

Maserati povlači 21.000 automobila - zbog patosnica
Maserati Ghibli

Opozivom su obuhvaćeni modeli Quattroporte i Ghibli, proizvedeni u periodu između marta 2013. i decembra 2015. godine, izvestili su italijanski državni mediji, a prenosi britanski BBC. Kineski nadzorni organ za kontrolu kvaliteta tvrdi da je problem u dizajnu patosnica, pošto su napravljene tako da mogu da dovedu do zaglavljivanja pedale za gas. Maserati je saopštio da će zbog toga zameniti patosnice ali i deo pedale.

Vest o opozivu u Kini stiže samo par nedelja nakon što je kompanija povukla sa američkog tržišta oko 28.000 primeraka modela Quattroporte i Ghibli - zbog istog problema. Za proizvođača iz čijih pogona godišnje izađe između 30 i 40 hiljada automobila, opoziv 50-ak hiljada automobila u tako kratkom roku veliki je udarac.
Maserati Quattroporte
Inače, proizvođač luksuznih automobila iz Bolonje suočava se sa slabom prodajom u Kini u poslednjih nekoliko godina zbog usporavanja tamošnje privrede i vladine borbe protiv korupcije i javnog pokazivanja bogatstva, navodi BBC.

Kompanije poput Maseratija sada se okreću onlajn trgovanju, a Kina je najveće svetsko tržište elektronske trgovine sa gotovo 700 miliona korisnika interneta. Maserati je u polovinom marta otvorio svoju glavnu e-prodavnicu na sajtu Tmol (Tmall) na plattformi za onlajn trgovanje Alibaba, ponudivši u pretprodaji 100 novih automobila SUV modela Levante. Automobili su, kako se tvrdi, rasprodati za samo 18 sekundi.

Ovaj model treba zvanično da stigne na kinesko tržište u julu.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: