Ford ukida manje profitablne modele, kreće SUV ofanziva

Novi plan restrukturiranja poslovanja na evropskom tržištu podrazumeva ukidanje modela na kojima kompanija ne zarađuje dovoljno, najavljuju iz Forda.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

09:04

Ford ukida manje profitablne modele, kreće SUV ofanziva
Ford Edge za 2016.

Ford Evropa priprema mere čiji je cilj smanjenje troškova i rast profita kompanije, a prve žrtve biće manje profitabilni modeli. Ovaj proizvođač nije precizirao o kojim automobilima je reč, ali je istovremeno najavio lansiranje čak sedam novih ili restilizovanih modela.

Na evropsko tržište najpre stižu Focus RS, novi Edge i redizajnirana Kuga.

S obzirom da je segment krosover / SUV vozila sve popularniji u Evropi, Ford će u naredne tri godine ponuditi pet novih modela iz ove klase. Prvi među njima je pomenuti Edge, koji u prodajne salone stiže u drugom tromesečju 2016.

U okviru plana poslovanja do 2020. godine, predviđeno je i predstavljanje novih hibrida, Plug-In hibrida i čisto električnih modela a luksuzna linija Vignale biće proširena bar na pet vozila do 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: