Kome smetaju hostese na sajmovima automobila?

Lepe devojke pored novih modela automobila uobičajen su prizor na auto-salonima širom sveta. Ipak, mišljenja javnosti oko njihovog učešća na ovim manifestacijama su podeljena - dok jedni smatraju da prisustvo hostesa oplemenjuje sajmove drugi veruju da je u pitanju neprimerena eksploatacija ženske lepote u marketinške svrhe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2015.

10:40

Default images

Poseta sajmu automobila i dalje se doživljava kao zabava koja je prevashodno namenjena muškarcima. Oni su više zainteresovani za skupocene igračke na 4 točka od žena, pa su samim tim i prisutniji na auto-salonima.

Hostese se savršeno uklapaju u čitavu priču jer privlače muške poglede barem koliko i novi modeli automobila.

Povremeno se začuju, doduše usamljeni, glasovi da bi trebalo povesti računa o tome kako se hostese odevaju, a neki se čak zalažu da se potpuno zabrani pojavljivanje ovih devojaka na sajmovima.

Tako je belgijskoj ministarki Žoel Milke zasmetalo pristustvo oskudno odevenih hostesa na auto-salonu u toj zemlji, pa je 2013. zatražila od organizatora da devojke koje dočekuju posetioce na štandovima budu "primereno" obučene.
Prema pisanju Blumberga, hostese bi uskoro mogle da dođu na udar i u Kini.

Naime, organizatori sajma automobila u Šangaju, koji se održava krajem aprila, saopštili su sa žele da toj manifestaciji "vrate prvobitni duh predstavljanja novih automobilskih tehnologija i modela".

Drugim rečima, oni bi mogli da preispitaju ulogu devojaka koje auto-kompanije angažuju na svojim štandovima.
Čak i kada je u pitanju Kina, teško je zamisliti da će hostese biti potpuno zabranjene na sajmovima automobila. Moguće da će organizatori uvesti određeni "dres kod" kako bi se sprečilo da devojke na auto-salonu budu previše oskudno odevene.

U svakom slučaju, proizvođačima automobila uvek će biti potrebne šarmantne i komunikativne osobe koje će posetiocima moći da pruže informacije u vezi sa izloženim modelom automobila - pa zašto onda to ne bi bile žene?

Kakvo je vaše mišljenje o ulozi hostesa na sajmovima automobila? Da li vam i u kojim slučajevima smeta njihovo prisustvo? Da li smatrate da je njihova uloga na sajmovima neprimerena i možete li uopšte da zamislite auto-salon bez lepih devojaka?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: