Ukradenim Teslom S izazvao haos u Los Anđelesu

Bežeći od policijske patrole, vozač koji je ukrao automobil iz prodajnog salona kompanije Tesla Motors u Los Anđelesu izazvao je tešku saobraćajnu nesreću nakon čega se Tesla S prepolovio i zapalio.

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

12:30

Default images

Mediji u Los Anđelesu navode da je lopov tokom policijske potere pri brzini od oko 160 km/h izgubio kontrolu nad vozilom, zakačio jedan automobil, nakon čega je udario u stub semafora. Automobil se od siline udarca prepolovio.

Prednji deo vozila zatim se sudario se sa Hondom Civic i zapalio, dok se zadnji deo "zakucao" u obližnju zgradu.
U saobraćajnoj nesreći oštećeno je još nekoliko vozila, povređeno je šest osoba, od kojih su se tri nalazile u Hondi, a vozač ukradenog automobila je preživeo i nalazi se kritičnom stanju.

Spasioci su morali da odseku Hondin krov, da bi izvukli povređene iz automobila, a očevici kažu da je pravo čudo da je toliko ljudi preživelo udes.

Pogledajte snimak koji je na mestu nesreće načinila TV stanica CBS:



U kompaniji Tesla Motors koja je sarađivala u istrazi sa lokalnom policijom izjavili su da žele da pregledaju ostatke vozila što je pre moguće.

"Mali broj primeraka Modela S učestvovao je u teškim udesima, a saobraćajna nesreća ovakvih razmera i sa ovakvim epilogom do sada nije zabeležena", rekao je portparol kompanije, Simon Sproule.

"Zbog toga želimo da saznamo što više detalja i da dobro proučimo ostatke vozilo", dodao je Sproule.

Nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovao Tesla Model S izazvalo je veliku medijsku pažnju krajem 2013. jer su se se na automobilima posle udesa zapalile baterije.

Kompanija je nakon toga sprovela istragu i poboljšala zaštitu odeljka u kome se nalaze baterije, kako bi se sprečilo da se prilikom sudara automobil zapali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: