Kako FIAT namerava da obnovi Alfa Romeo do 2018.

FIAT je predstavio novi petogodišnji plan za Alfa Romeo. Najavljena su ulaganja u iznosu od pet milijardi evra i čak osam novih modela zaključno sa 2018. godinom.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2014.

20:20

Default images

Ako se ostvare sva predviđanja i najave iz plana koji je prezentovan u utorak 6. maja, Alfa Romeo će nakon pet godina biti poptuno drugačija marka u odnosu na onu koju poznajemo danas.

Da bi povratila staru slavu, Alfa će buduće modele razvijati u skladu sa svojom trkačkom tradicijom i nekoliko osnovnih principa koji podrazumevaju upotrebu naprednih motora, optimalnu raspodelu mase po osovinama u odnosu 50:50, impresivan odnos snage i mase, i naglašeni, italijanski dizajn.

Kao što se i najavljivalo, menadžment Alfa Romea imaće veću autonomiju u odlučivanju u odnosu na FIAT, a planirano je i angažovanje novih, vrhunskih inženjera. Sve predviđene promene imaju za cilj da Alfa počne da proizvodi automobile sa zadnjim pogonom, kao i modele sa pogonom na sva četiri točka, koji će biti "najbolji u svojoj klasi".
Alfa Romeo 4C Spider koncept
Petogodišnji plan podrazumeva da se krajem 2015. na tržištu pojavi već najavljeni i često odlagani model iz srednje klase, Giulia.

Alfa nije otkrila detalje o ostalim modelima koji će se u prodaji naći u periodu 2016-2018. Zna se jedino da su u pitanju dva kompaktna automobila, zatim još jedno vozilo iz srednje, kao i jedan model iz više klase, te dva automobila iz SUV i krosover segmenta, i najverovatnije jedan sportski model koji će se pridružiti Alfa Romeu 4C i 4C Spider.

Sudeći na osnovu predstavljene tabele budućih modela, naslednik Alfa Romea MiTo nije u petogodišnjem planu.
Objavljene su i okvirne specifikacije motora koji će pogoniti buduću gamu Alfinih modela. Među njima će biti četvorocilindrični benzinci u rasponu od 110 do 330 ks, kao i šestocilindrični benzinski motori koji će proizvoditi od 400 do 500 ks.

Osim toga, očekuju se i dizelaši sa četiri i šest cilindara, snage do 350 "konja".

Plan predviđa i povećanje godišnje proizvodnje sa 74.000 primeraka koliko ih je napravljeno 2013, na 400.000 automobila u 2018. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: