Stiže Mythos – Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha

Mercedes-Benz je najavio da će lansirati novu podmarku vozila, koja će se proizvoditi u veoma ograničenim serijama i koja bi trebalo d abude još privlačnija kolekcionarima luksuznih automobila.

Izvor: B92

Subota, 28.05.2022.

08:26

Stiže Mythos – Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha
Foto: Mercedes promo

Dugoročna ambicija Mercedes-Benza je da postane najvrednija marka na svetu, kada je reč o luksuznim vozilima. Potvrđeno je to ovih dana najavom da će asortiman najviše klase pod značkom trokrake zvezde biti značajno promenjen.

Luksuzni automobili Mercedesa ubuduće će se deliti u tri razreda: Top-End Luxury, Core Luxury i Entry Luxury.

Krenimo sa donjeg nivoa – Entry Luxury segment biće “ulazni” u klasu luksuznih vozila, a modeli te vrste biće vođeni konceptom VISION EQXX. Biće ih svega četiri.

Srednji razred, Core Luxury, predvodiće nova E klasa, kao i novo električno vozilo slične klase samo za kinesko tržište.

Najviši nivo luksuza, Top-End Luxury, "popunjavaće" električna limuzina EQS, njena varijanta EQS SUV, svi modeli pod markama Mercedes-AMG i Mercedes-Maybach, S klasa, G klasa te GLS.

Neki od njih dobiće i najekskluzivniji mogući tretman te će se prodavati pod markom MYTHOS Series. Biće elektrifkovani potpuno personalizovani prema željama kupaca i kao takvi će biti namenjeni isključivo kolekcionarima koji mogu i žele priuštiti izuzetno ekskluzivne modele.
Foto: Mercedes promo
Mercedes Mythos se pozicionira kao podmarka za “najposvećenije entuzijaste i kolekcionare Mercedes-Benza”, a povodom najave ove serije objavljena je fotografija siluete modela koji bi trebalo da bude prvi u ponudi.

Biće to sportski dvosed kabriolet zasnovan na aktuelnom modelu Mercedes-AMG SL.

Kad je reč o dodatnoj opremi, završnoj obradi i ostalim dodacima, linija Mythos biće čak pozicionirana iznad trenutnog pojma za luksuzna vozila, Maybacha. Osim toga, proizvodiće se u još manjim serijama od Maybacha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: