Dacia Sandero – najprodavaniji automobil u Evropi

Dominacija rumunskog automobila na evropskom tržištu se nastavlja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

20:00

Dacia Sandero – najprodavaniji automobil u Evropi
Foto: Dacia promo

Podsetimo, rumunski niskobudžetni hečbek poneo je titulu najprodavanijeg automobila u EU u julu, a sada je Dacia Sandero osigurala prvo mesto na generalnoj rang listi kao najregistrovaniji automobil u Evropi.

Uprkos problemima dostupnosti, treća generacija se pokazala kao pravi uspeh za Daciju. Dogovori uvedeni tokom godine pomogli su ovom jeftinom potkompaktu da postane peti najprodavaniji automobil u Evropi u periodu od januara do avgusta.

Dacia je nadmašila Volksvagen Golf, na drugoj poziciji, koja je zabilježila međugodišnje smanjenje od 38%u odnosu na prošlu godinu, ali i dalje vodi međugodišnju rang listu.

Dacia Duster takođe je ušao u prvih 5 na četvrtoj poziciji, povećavši svoju zapreminu za 4%. Ostala zapažena dostignuća uključuju Fiat 500, koji je pojačan modelom EV, Hiundai Tucson i BMV Serije 3 koji su bili na vrhu rang liste.

Među najnovijim lansiranjima, dugo očekivani Tesla Model I ušao je u prvih 10 BEV rang lista uprkos tome što je na tržište stigao tek u avgustu. Pored ovoga, Ford Mustang Mach E je takođe ušao u prvih deset;

Volksvagen ID.3 je zauzeo 15. poziciju u generalnoj rang listi; Opel/Vaukhall je registrovao 4.900 jedinica nove Mokke, a sledi Volksvagen sa 4.600 jedinica ID.4. Citroen je registrovao 4.600 jedinica C4; Cupra Formentor se ponovo pokazao dobro sa više od 4.300 jedinica, a sledi Renault Arkana koja je registrovala 4.341 jedinicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: