Novi SsangYong Korando stiže u Evropu FOTO

Četvrta generacija korejskog SUV-a, koja je imala premijeru u proleće 2019, u novembru stiže u evropske prodajne salone.

Izvor: B92

Subota, 09.11.2019.

12:30

Novi SsangYong Korando stiže u Evropu FOTO
Foto: SsangYong promo

Nova generacija modela Korando zasnovana je na dizajnerskom konceptu SIV-2, koji je prvi put prikazan na Sajmu automobila u Ženevi 2016. godine.

U korejskom proizvođaču kažu da se osnovne karakteristike koje izdvajaju novi Korando od prethodnika ogledaju u njegovoj “modernoj formi i visokoj funkcionalnosti”.
Foto: SsangYong promo
Dimenizije su takođe povećane u odnosu na predhodnu generaciju. Dužina vozila iznosi 4.450mm, širina 1.870mm a visina 1.620mm, dok je međuosovinsko rastojanje produženo na 2.675mm, omogućavajući veći komfor u vožnju, naročito putnika koji sede pozadi.

Kapacitet prtljažnika se kreće od 551 l do 1.248 l, sa preklopljenim zadnjim sedištima.
Foto: SsangYong promo
Novi Korando je još više prilagođen potrebama vozača, što se ogleda kroz niz unapređenih, i novih sadržaja i tehnologija. Proizvođač ističe 10,25-inčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir, zatim digitalnu instrument tablu od dijagonale 9 inča, podesivo vozačevo sedište u osam smerova, sa lumbalnim podrškom, ventilaciju i grejanje svih sedišta, ambijentalnu rasvetu sa promenljivim bojama, obložena vrata ekskluzivnim materijalima, kao i pametna vrata prtljažnika za praktično otvaranje bez upotrebe ruku.

Takođe, dostupne su funkcije kao što su: Apple CarPlay, Google Android Auto, Tom Tom navigacioni sistem, čiji je prikaz moguć na centralnom ekranu ali i na instrument tabli, zatim bežični punjač telefona i druge.
Foto: SsangYong promo
Karakteristika na koju je stavljen poseban akcenat jeste visok nivo bezbednosti, koji garantuju pasivni i aktivni sistemi.

U novi Korando integrisani su brojni bezbednosni sistemi asistencije Emergency Braking System (AEBS) dopunjen kamerom i radarom, Lane Keep Assist, Vehicle Ahead Moving Alert, Safe Distance, Driver Alerts Intelligent, Adaptive Cruise Control i High Beam Assistance, Blind Spot detection, Rear Cross Traffic Alert sa automatskom aktivacijom kočnice ukoliko vozačeva reakcija izostane.
Foto: SsangYong promo
Bezbednosna oprema uključuje i vazdušni jastuk za kolena vozača, a novi Korando je ocenjen sa maksimalnih 5 zvezdica na EuroNCAP testu.

U Koreji je novi Korando dostupan sa 1.6 litarskim turbo-dizel motorom, pa se očekuje da isti agregat bude ponuđen i kupcima na evropskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: