Samo struja TT spasava

Direktori Audija najavili su ukidanje malog sportskog modela TT, ali poslednje izjave ipak ukazuju da bi mogao da preživi aktuelne trendove s kojima se ne nosi baš najbolje.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

21:00

Samo struja TT spasava

Vladajući trend invazije korosvera i SUV vozila ne ide na ruku malom sportskom Audiju niskog profila, sa 2 vrata i gotovo neupotrebljivim zadnjim sedištima.

Neizvesnu budućnost najavio je Izvršni direktor Audija Bram Šot pre nekoliko dana, ali je glas nade poslao tehnički direktor Hans-Joakim Rotenpiler.

Rotenpiler je na redovnoj godišnjoj Audijevoj konferenciji istakao da bi TT mogla da spasi, pogađate – elektrifikacija.

"Svi smo vezani za TT, vodili smo vrlo emotivan razgovor u Upravnom odboru. Neki kažu da bi trebalo da prestanemo da ga pravimo, dok drugi kažu da je deo našeg DNK. Tražimo rešenje. Želimo ga. On je deo našeg DNK i borićemo se za njega. Ubediću moje kolege da može biti elektrifikovan", uveren je Rotenpiler.

Direktor Audija je dodao da se ista rasprava vodi i o R8, te RS modelima, istakavši da "moraju da sačuvaju svoj sportski DNK".

"Audi će uvek imati kultne automobile. Mi smo emotivan brend. Nova ikona će biti e-tron GT. Ali sa TT i R8 tražimo nivo koji će biti profitabilan i na to ćemo se fokusirati", i dalje je rezervisan povodom budućnosti sportskih modela direktor brenda Šot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: