Počela proizvodnja novog Škodinog modela FOTO

Prvi primerci kompaknog hečbeka Scala sišli su sa fabričke trake Škodinog pogona Mlada Boleslav u Češkoj.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2019.

09:20

Počela proizvodnja novog Škodinog modela FOTO

Prvi Škodin automobil koji koristi Volkswagenovu MQB-A0 mehaničku platformu predstavljen je krajem 2018. godine na svečanosti u Izraelu, a kupcima će biti dostupan u pet motorskih varijanti – tri benznske, jednoj dizelskoj i jednoj CNG verziji na metan.

Bazični benzinac je trocilindarski 1.0 TSI sa 95 ks, zatim sledi 1.0 TSI sa 115 "konja", a u vrhu benzinske game je četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 ks. Oni koji se opredele za dizel opciju, imaju na raspolaganju četvorocilindarski 1.6 TDI sa 115 ks i 250 Nm.

Peti motor u ponudi je 1.0 G-Tec sa 90 konjskih snaga, koji osim benzina kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas (CNG).

Za prenos snage u modelu Scala koriste se 5-brzinski i 6-brzinski manuelni menjači, kao i sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.
Škoda je saopštila da je zahvaljujući Volkswagenovoj MQB-A0 mehanici u mogućnosti da svoj novi model opremi savremenim sistemima pomoći vozaču koji doprinose većoj bezbednosti putnika.

Među njima su i asistencija za održavanje vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, upozorenje na drugo vozilo u "mrtvom uglu", upozorenje na nailazak drugog vozila sa boka ili otpozadi, kao i adaptivni tempomat.

Među opcijama su i kompletni LED farovi i stop svetla.

Prodaja Škode Scala počeće u drugom tromesečju 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: