Stiže električna Vespa

Najprepoznatljiviji skuter na svetu dobiće električnu verziju 2017. godine.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

15:53

Stiže električna Vespa
Foto: Piaggio

Uz FIAT 500, Vespa je odigrala značajnu ulogu u motorizaciji posleratne Italije, ali i mnogih drugih zemalja. Iako je opstao na tržištu čitavih sedam decenija, u svetu u kome postoji veliki broj sličnih, a jeftinijih dvotočkaša, ovaj skuter danas nema istu ulogu i značaj kao nekada.

Proizvođač Vespe, kompanija Piaggio, namerava da ponovo prodrma konkurenciju tako što će modernizovati pogonski sistem svog modela i ponuditi kupcima verziju na struju. U kratkom saopštenju, ovaj italijanski proizvođač navodi da trenutno razvija novi električni motor za Vespu, koja će, kako kaže, i dalje zadržati sve one osobine koje su je nekada učinile uspešnom.

"Nova vespa na struju predstavljaće kombinaciju uzbudljivog izgleda, modernih tehnologija i ekološki prihvatljivog vozila", kaže se u saopštenju.

Vespa Elettrica debitovaće u drugoj polovini 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: