Losovi na putevima ližu automobile VIDEO

U Kanadi se stvarno svašta može videti.

Automobili

Izvor: SN

Četvrtak, 19.11.2020.

09:30

Losovi na putevima ližu automobile VIDEO
Foto: B92/NÆ

U Kanadi često pada sneg u ovo doba, a sa uz to stižu i posebni problemi i priča koja nam stiže iz Džaspera, regije Alberta u Kanadi.

Zamislite samo da naiđete na poruke na putu koje glase "Ne dozvoljavajte losovima da vam ližu automobil". Da, dobro ste pročitali, losovi su prethodnih dana lizali automobile i verovatno se pitate zbog čega.

Zimske službe posipaju puteve solju, a ona zatim završava i na automobilima. So je važna divljači jer razvija kosti, rogove, jača imunitet… Losovi koriste gužve na putevima kako bi se počastili pa neretko dolaze na puteve i oblizuju automobile.

Kanadske vlasti to vide kao veliki problem jer ih je sve više na putevima, a to može da rezultira teškim saobraćajnim nesrećama u kojima će stradati životinje, ali neretko i ljudi.

Pogledajte video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: