"Teslin automobil mi je spasao život"

Vozač električnog automobila tvrdi da je svojim Teslom Model 3 udario u parkirano vozilo brzinom od blizu 100 km/h i da je prošao samo sa lakšim povredama.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:29

Iako zbog kašnjenja u proizvodnji na putevima još nema mnogo primeraka Teslinog Modela 3, već su zabeleženi udesi u kojima je učestvovao ovaj tip automobila.

Jedan od njih je dokumentovan fotografijama na društvenim mrežama, a prema tvrdnji vozača saobraćajka u kojoj je njegov auto pretrpeo totalnu štetu dogodila se pri brzini od 60 milja na sat (96 km/h). On je istovremeno odao priznanje Modelu 3, ustvrdivši da mu je taj automobil spasao život.

"Svi koji su videli kako izgleda auto posle nezgode – od osoblja vozila hitne pomoći, do vozača kamiona koji je odšlepao Model 3 nakon udesa - kazali su mi da je posle takve nesreće vozač retko u stanju da napusti automobil na sopstvenim nogama."

On je u nezgodi pretrpeo samo lakšu povredu desnog stopala, dok je suvozač imao nešto manje sreće, s obzirom da je prilikom udesa udario rukom u ekran multimedijalnog sistema/instrument table, razbio ga i zadobio posekotine poruci.
Iako je pohvalio Model 3 i najavio da je već naručio drugi primerak, vozač je imao par zamerki na račun automobila.

Jedna se odnosila upravo na stakleni ekran koji je pukao i povredio suvozača, a druga na to što posle udesa nije mogao da otvori kasetu ispred suvozača, kako bi izvadio dokumenta u vezi sa osiguranjem vozila.

Kada je saznao za udes i sve detalje, prvi čovek Tesle, Ilon Mask, obećao je da će na osnovu iskustva i sugestija vozača ispraviti pomenute nedostatke.

Mask je naveo da će se softverski putem omogućiti automatsko otvaranje kasete kada se automobil zaustavi nakon eventualne nezgode, kao i da će razmotriti mogućnost da se preko staklenog ekrana multimedijalnog sistema postavi tanka, providna plastična maska koja bi sprečila da se staklo rasprsne i povredi putnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: