Kako je pre vremena otkriven dizajn Volvoa S90?

Krajem avgusta, automobilski mediji preneli su fotografije umanjenog modela buduće top limuzine S90 koje su se pojavile na jednom kineskom sajtu. U međuvremenu, otkriveno je i kako došlo do tog propusta kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2015.

12:10

Default images
Volvo S90 - umanjeni model

Ispostavilo se da je Volvo uoči premijere nove limuzine naručio 2.000 primeraka umanjenog modela S90 od kineskog proizvođača Norev.

U međuvremenu, neko od zaposlenih ukrao je 20-ak autića i postavio fotografije na Internet, navodno, ne znajući da pravi model još uvek nije predstavljen javnosti.

Volvo je reagovao i uspeo da pronađe i otkupi sve ukradene modele, osim dva kojima nije uspeo da uđe u trag.
Volvo S90 - umanjeni model
Interesantno je da u kompaniji Volvo nisu razočarani zbog toga što je dizajn njihovog novog modela otkriven ranije nego što je planirano.

Direktor zadužen za prodaju i marketing, Alan Vissner, izjavio je da srećen što je S90 na ovaj način "procurio" u medije.

Ovakva izjava idu u prilog onima koji tvrde da proizvođači automobila svesno dopuštaju da navodne "špijunske" i razne nezvanične fotografije njihovih novih modela dospeju u javnost i pre zvanične premijere, kako bi se o tim automobilima što više pisalo.

Nova top limuzina S90 trebalo bi da bude predstavljena do kraja godine, dok bi svetska sajamska premijera mogla da se dogodi na detroitskom salonu automobila u januaru 2016, s obzirom da je Volvo odlučio da nastupa samo na tri međunarodna sajma - u Detroitu, Ženevi i Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: