Praznik za oči – premijum ekskluzive na jednom mestu

Gotovo svi proizvođači luksuznih automobila na našem tržištu okupili su se u hali 3 na ovogodišnjem auto-salonu u Beogradu.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.03.2018.

10:22

Praznik za oči – premijum ekskluzive na jednom mestu

Za ljubitelje premijum automobila, hala 3 je nezaobilazno mesto na BG Car Show (22-28. marta).

Pod kupolom ovog zdanja Beogradskog sajma svoju ponudu predstavila je "velika nemačka trojka" – Audi, BMW i Mercedes, kao i nešto skromniji MINI i Smart, a tu su i luksuzni brendovi Jaguar i Land Rover koje u Srbiji zastupa kompanija Britiš motors.
Audi A8 L
Audi je izložio aktuelnu ponudu na našem tržištu, iz koje se izdvajaju dve sajamske premijere – superluksuzni A8 i A7 Sportback.

Novi Audi A8 stigao je na sajam automobila u Beogradu devet meseci nakon svetske premijere.
Audi A8 L
A8 svojom veličinom podseća na raskošni, prostrani salon. U poređenju sa prethodnikom, značajno mu je porasla dužina u obe karoserijske varijante. Ponuda opreme i materijala je takođe unapređena - od perforacija na presvlakama sedišta do električnog otvaranja i zatvaranja ventilacionih otvora.

Još jedna nova tehnologija je Audi AI aktivno oslanjanje. U zavisno od želja vozača i situacija u vožnji, moguće je nezavisno podići ili spustiti svaki točak.

Ova fleksibilnost u značajnoj meri utiče na karakteristike vožnje - od komforne i udobne vožnje luksuzne limuzine do dinamičnosti sportskog automobila.
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback druge generacije imao je svetsku premijeru krajem oktobra 2017, a sada se može videti i na sajmu u Beogradu.

Novi A7 ima moderniji izgled spoljašnjosti od prethodnika, silueta automobila slična je kao i na prvoj generaciji, a velika novina na zadnjem delu su stop svetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila.

U poklopcu prtljažnika ove luksuzne kupe limuzine nalazi se i mali integrisani spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama preko 120 km/h.
BMW X2
BMW je u prvi plan svoje sajamske postavke istakao dva SUV noviteta – potpuno novi model u gami, X2, i najnoviju generaciju SUV-a X3.

BMW X2 debitovao je na svetskom tržištu krajem oktobra 2017, kao novi kompaktni kupe krosover koji deli isto međuosovinsko rastojanje sa BMW-om X1, ali je nešto kraći i niži od ovog modela.

Zahvaljujući tome, X2 ima atraktivniju, sportskiju siluetu, koja bi trebalo da privuče mlađu klijentelu, za razliku od "klasičnog" SUV-a X1.
BMW X2
Posetioci Beogradskog sajma po prvi put su u prilici da vide i novi BMW X3.

SUV je porastao u odnosu na prethodnu, drugu generaciju ovog automobila. Sada ima 4.722 mm i duži je za 5,5 cm u odnosu na prethodnika. Širina vozila je 1.890 mm dok je visina praktično ostala nepromenjena i iznosi 1.676 mm.

Međuosovinsko rastojanje je 2.865 mm i veće je za 5,6 cm nego pre. Rast spoljašnjih dimenzija odraziće se na komfor putnika na zadnjim sedištima koji će sada imati više mesta za kolena.
BMW X3
U hali 3, pored ova dva noviteta, izložena je kompletna ponuda BMW modela na našem tržištu, uključujući i električno-hibridni dvojac BMW i3 i i8, koje je srpska publika prvi put mogla da vidi 2017. godine.

Osim matičnog brenda, BMW je predstavio i modele marke MINI.
Mercedes CLS
Treći nemački premijum proizvođač, Mercedes-Benz, u Beogradu se predstavio sa dva noviteta – CLS treće generacije izložen je u hali 3, sa ostalim modelima iz game ovog brenda, dok se pikap X klasa može videti na štandu mercedesovih privrednih vozila u hali 4.

Novi CLS u Beograd stiže samo nekoliko meseci posle svetske premijere.

Mercedesova kupe limuzina zadržala prepoznatljivu siluetu, uz novi dizajnerski jezik nemačkog proizvođača koji karakteriše specifična maska hladnjaka sa tačkastom teksturom i trapezodian oblik farova definisan početkom 2017. godine na Concept A Sedanu, dok prednji branik podseća na sportski Mercedes-AMG GT R.
Mercedes X klase
Mercedes X klase prvi je serijski pik-ap u ponudi ovog nemačkog proizvođača.

Nemci su odlučili da ne izmišljaju toplu vodu, pa su X klasu razvili na osnovama legendarne Nissan Navare.

Ipak, uprkos poznatoj liniji, potrošačima se pružaju "mercedesovska" rešenja na prednjem i zadnjem delu impresivnog vozila, ali pre svega ga karakteriše tipičan luksuzni enterijer.
Jaguar E-Pace
Kompanija Britiš motors izložila je u hali 3 svoju premijum ponudu – modele marki Jaguar i Land Rover.

Zvezda Jaguarovog štanda svakako je srpska sajamska premijera – SUV model E-Pace.

Jaguar E-Pace izrađen je kao dinamičan, agilan sportski terenac sa linijama kupea, koji se u gami ovog proizvođača nalazi ispod veće SUV-a F-Pace. Karakterišu ga prostran enterijer i kabina sa visokokvalitetnim materijalima.
Ranger Rover Velar
Land Rover u hali 3 izlaže kompletnu svoju ponudu iz koje se izdvajaju noviteti kao što su Ranger Rover Velar, Range Rover Sport i Ranger Rover Evoque Convertible.

Verovatno najinteresantniji je debitant Velar, koji na sajam u Beogradu stiže godinu dana posle svetske premijere. Ovaj luksuzni SUV u gami zauzima mesto između manjeg modela Evoque i većeg Range Rovera Sport.
Ranger Rover Velar
Stilski potpuno uklopljen u Range Rover familiju, ali sa određenim dizajnerskim osobenostima, Velar ima dimenzije 4.803/1.930/1.665 mm.

Mehaničku platformu i međuosovinsko rastojanje (2.874 mm) deli sa sestrinskim Jaguarom F-Pace.

Automobil ima prtljažnik od 632 litra, koji se obaranjem sedišta povećava na maksimalnih 1.731 litar.
Range Rover Evoque Convertible
Ove i druge premijum modele možete videti na beogradskom sajmu do srede, 28. marta.

Više fotografija sa auto-salona u Beogradu pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: