Srbin tužio Google i Yahoo

Muzički promoter i lider zajednice iseljenika sa prostora bivše Jugoslavije u Australiji, Majkl Trkulja, poreklom iz Srbije, tužio je Google i Yahoo, jer je na tim pretraživačima predstavljen kao kriminalac.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2010.

10:07

Default images

On tvrdi da su mu ova dva giganta na internetu narušili ugled i traži materijalnu nadoknadu.

Trkulja je preživeo oružani napad 2004. godine, a podneo je Vrhovnom sudu Australije tužbu protiv Google i Yahooa jer su ga predstavili kao člana podzemlja iz Melburna. Majkl Trkulja je u tužbi napisao da su ga Google i Yahoo povezali sa kriminalnim krugovima i tako teško povredili njegov ugled, pa i da su odgovorni za njegovo ranjavanje.

Pravni tim Googlea nekoliko puta je pokušao da izbegne parnicu, ali to nije uspeo, pa su spremili svoj izveštaj o kome će se sud izjasniti tokom novembra, a pretres sa Yahoom zakazan je za decembar.

Pravni eksperti smatraju da ako Majkl Trkulja dobije parnice, to može da izazove brojne tužbe protiv internet pretraživača i svih onih koji nisu zadovoljni dobijenim rezultatima pretrage. Takođe, to bi Googleu i drugim pretraživačima donelo velike troškove јег bi morali da proveravaju kompletan sadržaj i tako izbegnu eventualni tzv. klevetnički materijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: