Srbiji samo jedna, Hrvatskoj - sedam novih linija

Loukost kompanija Izi džet objavila je da će otvoriti novu liniju u Srbiji, dok je istovremeno najavila sedam novih ruta u susednoj Hrvatskoj.

Izvor: B92, Poslovni dnevnik

Utorak, 12.12.2017.

18:41

Srbiji samo jedna, Hrvatskoj - sedam novih linija
Foto: Thinkstock

Izi džet je objavio da uvodi liniju Beograd-Bazel sa aerodroma "Nikola Tesla".

Kako pišu hrvatski mediji, Izi džet očekuje rekordno leto sledeće godine, s više od 3.100 letova i 540.000 mesta koje nudi na letovima u Hrvatsku u julu i avgustu.

Izi džet širenje u Hrvatskoj nastavlja otvaranjem sedam novih ruta, uključujući četiri iz Pule i to za Bazel, Liverpul, London Sautend i Milano Malpensu, saopšteno je sa aerodroma Split.

Podsetivši kako Izi džet opslužuje 46 ruta iz četiri hrvatske vazdušne luke - Dubrovnika, Pule, Splita i Zadra, sa pulskog aerodrome navode kako je ta kompanija zadnjih dvanaest meseci prevezla rekordan broj putnika u i iz Hrvatske i to više od 910.000, što je 35 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija je od prvog leta u Hrvatsku 2009. godine, prevezla više od 3,8 miliona putnika.

Izi džet godišnje preveze više od 78 miliona putnika. Raspolaže s 279 aviona, a leti na skoro 900 ruta u 31 zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: