Zrenjanin od prodaje gradskog zemljišta zaradio skoro 60 miliona

Grad Zrenjanin u toku ove godine objavio je dva oglasa za otuđenje većeg broja parcela gradskog građevinskog zemljišta, od čije je prodaje prihodovano skoro 60 miliona dinara.

Izvor: B92

Sreda, 01.12.2021.

14:31

Zrenjanin od prodaje gradskog zemljišta zaradio skoro 60 miliona
Foto: Djalek/shutterstock

Na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, predložena rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta su na ukupnoj površini od 34.888 kvadratnih metara, odnosno skoro 3,5 hektara, rečeno je na današnjoj sednici Gradskog veća, a objavljeno na gradskom sajtu.

Istaknuto je da su tri parcele namenjene izgradnji poslovnih i drugih sadržaja i gradnji objekata višeporodičnog stanovanja, dok su preostale parcele opredeljene za individualnu stambenu izgradnju.

Samo za parcelu u Ečki, namenjenu izgradnji oko 300 stanova, investitor "Linglong" uplatio je iznos od skoro 14 miliona dinara.

Gradonačelnik Simo Salapura rekao je da je najveća prodata parcela po površini u nekom od naseljenih mesta na teritoriji Zrenjanina, u Ečki, veličine 28.000 kvadratnih metara i u vrednosti od 14 milina dinara, za izgradnju objekata kolektivnog stanovanja, investitora "Linglong", namenjenih rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

"Za Grad Zrenjanin to je dobar pokazatelj da, pored dovođenja najvećih investitora, imamo i značajan rast stanogradnje. U ovom momentu, na teritoriji Grada Zrenjanina otvoreno je više od deset gradilišta novih stanova, što najbolje ide u prilog činjenici da prisustvo investitora pokreće i lokalne ekonomske prilike", rekao je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: