Moraju da uklone splavove sa Savskog keja – vlasnici ih nemaju gde?

Vlasnicima plutajućih objekata na Savskom keju, koji su pobedili na licitaciji za zakup vodnog zemljišta u Beogradu i zaključili ugovore o zakupu sa Sekretarijatom za privredu, naloženo je da uklone splavove.

Izvor: Novosti/B.Borisavljeviæ

Petak, 31.03.2023.

09:08

Moraju da uklone splavove sa Savskog keja – vlasnici ih nemaju gde?
Foto: e2dan / Shutterstock.com

Naime, oni su od Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju dobili pismeno obaveštenje da je neophodno da uklone objekte o svom trošku, s obzirom na to da nije izdato rešenje o odobrenju za postavljanje plutajućeg objekta, prenose Novosti.

"Kako bi se obezbedili uslovi za korišćenje lokacije za koju je potpisan ugovor o zakupu, neophodno je da se ukloni plutajući objekat sa date lokacije, čime bi se obezbedili uslovi da se izvrše radovi na postavljanju infrastrukture, odnosno priključenja na vodovodnu i elektro mrežu", navodi se u dopisu.

Vlasnici splavova kažu da za sada ne nameravaju da bilo gde pomeraju svoje objekte. Kako ističu, i da hoće to da učine, nemaju gde.

Radovi na Savskom nasipu u novobeogradskim blokovima 45 i 70 počeli su 9. marta, kako bi se vlasnici splavova koji su pobedili na nedavnoj licitaciji legalno priključili na struju i vodu. Plan Grada je bio da se 30 lokacija dodeljenih za splavove do kraja aprila poveže na potrebnu infrastrukturu, kako bi mogli da počnu da rade. Jedna grupa građana, kako se tvrdi stanara iz obližnjih zgrada, zatrpala je lopatama iskopanu zemlju. Oni su se okupljali i narednih dana, a pridružili su im se i pojedini politički aktivisti.

"Mi ne odustajemo, jer sve radimo po zakonu" – šta se dešava na Savskom keju? VIDEO

Gradski urbanista Marko Stojčić pokazao je u subotu građanima okupljenim na Savskom nasipu dozvolu za radove koji se tu obavljaju, koju je poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pocepao. Tom prilikom on je istakao da politički aktivisti plaše građane širenjem lažnih informacija, naglašavajući da radovi na uređenju neće ugroziti ni Savski kej, ni Savski nasip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: