Tradicionalna gastronomska manifestacija na Adi: Takmičenje u roštiljanju "Ćumurom sa humorom" u subotu

Tradicionalna turistička, gastronomska i porodična manifestacija "Čukarička ferijalna roštiljijada" biće održana u subotu, 21. maja 2022. godine sa početkom u 11.00 časova, na piknik terenima na Adi Ciganliji.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

14:20

Tradicionalna gastronomska manifestacija na Adi: Takmičenje u roštiljanju
Foto: Shutterstock/Pasko Maksim

Manifestaciju će otvoriti predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Celodnevno takmičenje, već 13. godinu zaredom, organizuje Ferijalni savez Čukarice, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica. Suorganizator je JP "Ada Ciganlija", a manifestaciju su podržali i Sekretarijat za privredu grada Beograda, kao i Turistička organizacija Beograda.

I ove godine, učešće u jedinstvenom takmičenju u pripremi roštilja, pod sloganom "Ćumurom sa humorom", uzeće 120 takmičarskih ekipa.

Žiri, u čijem sastavu su profesori Visoke hotelijersko-ugostiteljske škole i profesionalni kuvari iz beogradskih restorana, izabraće najukusniji i najlepše dekorisan roštilj.

U bogatom kulturno-umetničkom programu biće održan takmičarski festival folklora, kao i festival tradicionalnih sportskih takmičenja, na kojem će se posetioci oprobati u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim nadmetanjima.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, biće organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva, dok će volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovati veštine pružanja prve pomoći.

Najuspešnije ekipe biće nagrađene vrednim nagradama i peharima, a sve posetioce očekuje druženje uz gastronomske specijalitete i zanimljiv program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: