Leskovac - Društvo - B92 Lokal

U Leskovcu počela izgradnja prve hrišćanske romske crkve FOTO

U naselju Slavko Zlatanović, na prostoru gde je bila poznata "crkva pod šatorom", postavljen je kamen temeljac za izgradnju prve hrišćanske romske crkve.

Izvor: Jugpress Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Najnovije vesti iz Leskovca čitajte ovde.

Posle dve decenije čuvena Crkva pod šatorom u Leskovcu odlazi u istoriju, evo i zašto FOTO

Do sada je za radove, koji će koštati 220.000 evra, obezbeđeno 50.000. Simbolično radove su započeli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i starešine crkve pastor Selim Alijević.

"Lokalna samouprava grada Leskovca ulaže izuzetne napore kako bi se Romi uključili u društvo, a njihov položaj unapredio. Godinama unazad sistemski radimo na rešavanju ovog problema i njihovoj inkluziji u društvo, a osnova za takvo delovanje nam je Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja Roma. Novi akcioni plan za naredne tri godine je u postupku izrade, a predviđeno je da se unaprede uslovi iz oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, stanovanja, zapošljavanja, sporta, kulture, medija i informisanja, položaja žena, antidiskriminacije…", rekao je Cvetanović.

Pastor crkve Selim Alijević naznačio je da je ovo poseban i značajan trenutak.

"Mi smo od 2001. godini bili pod šatorom i bilo je jako teško biti unutra i leti i zimi. Danas evo, uz pomoć našeg dragocenog Boga, raznih donatora i gradonačelnika počinjemo gradnju crkve koja će biti otvorena za sve ljude, jer smo i mi otvoreni za sve nacije", rekao je Alijević, piše Jugpress.

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.