Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad u Kragujevcu

Zaštitnik građana je, posle saznanja iz medija da jedan građanin Republike Srbije već godinama pokušava da pod starateljstvo vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra za socijalni rad „Solidarnost“ i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izvor: RTK

Utorak, 19.01.2021.

09:46

Zaštitnik građana kontroliše Centar za socijalni rad u Kragujevcu
Foto: Nirat.pix/Shutterstock

Povodom informacija u medijima da je ovaj građanin odavno ispunio sve uslove koje je organ starateljstva od njega zahtevao ali da ne može da uspostavi kontakt sa nadležnima u Centru za socijalni rad „Solidarnost“ u Кragujevcu, Zaštitnik građana smatra da postoji mogućnost ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa dece, piše Radio televizija Kragujevac.

Zaštitnik građana zbog toga od ovih nadležnih organa traži da mu u roku od 15 dana dostave detaljne izveštaje o postupanju, merama i aktivnostima koje su preduzeli u ovom slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: