Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Parking servis" uklonio nepropisno parkiran automobil, vlasnica najavljuje štrajk glađu

JКP "Parking servis" uklonio je nepropisno parkiran automobil koji je onemogućio celu jednu zgradu da koristi ulaz. Vlasnica automobila koji je odnesen najavljuje štrajk glađu nakon što joj nije ispunjena molba da se oslobodi troškova prevoza.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: JKP &Parking servis&
Foto: JKP "Parking servis"

JКP "Parking servis" je u ponedeljak, 7. juna pozvano od strane Saobraćajne policije da ukloni automobil koji je zatvorio ulaz u garažu u stambenoj zgradi u Ulici Vojvode Stepe, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Za preuzimanje automobila, podignutog po nalogu Saobraćajne policije iz saobraćajnog prekršaja, vozač mora da plati naknadu, koju "Parking servis" ne može da poništi, jer je Preduzeće samo servis policije i radi po nalogu nadležnih organa".

Кorisnica, koja je nepropisno parkirala svoj automobil na trotoaru i tako onemogućila celu zgradu da koristi ulaz, najpre se mejlom obratila "Parking servisu" sa molbom za oslobađanje od troškova prenosa, uputila ih da su joj u gradskom prevozu ukradeni novčanik i dokumenta, a u sredu je došla do poslovnice Кorisničkog servisa u Takovskoj ulici, gde joj je i lično objašnjeno iz kojih razloga njena molba ne može biti uvažena, navode iz ovog preduzeća.

"Prilikom preuzimanja vozila, koje je uklonjeno iz prekršaja po nalogu nadležnog organa, vlasnik mora da se identifikuje i dokaže da je vozilo njegovo. "Parking servis" ne može da krši zakon i preda vozilo bez dokaza o vlasništvu, kao što je saobraćajna dozvola ili potvrda o registraciji, odnosno ovlašćenje i ugovor o korišćenju".

Ukoliko vozilo ostane na placu Preduzeća, za njega se plaća ležarina.

Кorisnici koja je opljačkana, onoga trenutka kada dostavi neki dokument kojim dokazuje vlasništvo, "Parking servis" će izaći u susret i omogućiti preuzimanje vozila bez plaćanja naknade za ležarinu, kao da je preuzela vozilo istog dana kada je i uklonjeno.

Nezadovoljna korisnica je tokom jučerašnjeg dana najavila da će stupiti u štrajk glađu, ali je posle današnjeg razgovora u Кorisničkom servisu otišla da podnese žalbu i u MUP.

"Parking servis" navodi da postupa po zakonu i procedurama od kojih ne može da odstupa.

"Preduzeće u skladu sa dobrom poslovnom praksom ima razumevanja za sve nepredviđene situacije i izlazi u susret korisnicima, ali u skladu sa zakonom i pravilima. Ipak, ni dobru volju i želju za pomoći ne treba iskorišćavati, jer isto tako, korisnik bi mogao da ode i u Elektrodistribuciju, Vodovod ili neko drugo komunalno preduzeće sa istim zahtevom – da ne plati komunalnu uslugu, jer je opljačkan", naveli su iz "Parking servisa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 640 idi na stranu