Ada Ciganlija radi 365 dana u godini: Aktuelni klizalište i veštačka ski-staza

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je klizalište na Adi Ciganliji i tom prilikom podsetio da ovo beogradsko izletište i u zimskom periodu ima šta da ponudi sugrađanima.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 20.01.2022.

11:23

Ada Ciganlija radi 365 dana u godini: Aktuelni klizalište i veštačka ski-staza
Foto: Beoinfo

"Ada Ciganlija je najveći sportsko-rekreativni i kulturno-zabavni centar u Beogradu, kao i najposećenije kupalište i igralište. Tokom svakog godišnjeg doba ima bogatu ponudu najrazličitijih sadržaja, a jedno od njih je upravo i klizalište u Kamengradu, gde se sada nalazimo, koje radi od početka ove godine. Na 800 kvadratnih metara naši sugrađani, a posebno mališani mogu da se od 10 do 20 časova rekreiraju, zabavljaju i kližu. Pored klizališta, aktuelna je i veštačka ski-staza koja zbog bezbednog i kontrolisanog načina obuke predstavlja savršen početak za one bez ikakvog iskustva na skijama", rekao je gradonačelnik.

Kako je istakao, ova zelena oaza u svojoj ponudi sadrži čak preko 50 otvorenih sportskih igrališta koja su u prethodnom periodu u potpunosti rekonstruisana (igrališta za rukomet, fudbal, tenis, košarku, bejzbol, ragbi, golf i odbojku na pesku). Tu su i sadržaji u vezi sa nešto ekstremnijim, takozvanim adrenalinskim aktivnostima, potom „velnes” programi, zabavni sadržaji za najmlađe, trim-parkovi i staze za pešačenje i biciklizam, preneo je Beoinfo.

"Posebno bih želeo da naglasim da je Ada Ciganlija gradski park u celosti dostupan, uređen i prilagođen osobama sa invaliditetom. Za odrasle je to Centar, odnosno multifunkcionalni objekat i višenamensko sportsko igralište, a za decu sa smetnjama u razvoju tu je igralište sa posebno prilagođenom podlogom i mobilijarom", kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio da, kao i svake godine, Ada Ciganlija na vreme počinje sa pripremama za letnju sezonu, ističući da se godišnje na Adi Ciganliji održi preko 300 različitih manifestacija, a u toku godine je poseti čak oko četiri miliona posetilaca, kako domaćih tako i turista iz inostranstva.

"Uređujemo šetališta, izgrađeni su dodatni tereni za košarku i odbojku, tu je i nova trim-staza izgrađena u saradnji sa jednom farmaceutskom kompanijom u dužini od jednog kilometra, a naravno, uređuje se i prostor za plažu. U prethodnoj godini u sadržaje na Adi uloženo je više od 20 miliona dinara, a spremamo se i za narednu sezonu. Ove godine nas očekuju i dve velike sportske manifestacije koje će se održati na ovom prostoru. To su Svetski kup u veslanju i Juniorsko svetsko prvenstvo u kajaku. Grad Beograd će, kao i uvek, pomoći ta takmičenja, dati svoju logističku podršku u organizaciji i tako još jednom pokazati da je Ada Ciganlija jedno od najlepših mesta u Evropi za sport, zabavu i rekreaciju a mi svakako želimo da u budućnosti ona bude sve bolja i bogatija sadržajima", poručio je Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: