Ljubimac na B92.net

Pas koji radi u pošti ima najslađe zvanje za koje ste ikad čuli

U škotskom selu Portriju na ostrvu Skaj nalazi se mnoštvo šarmantnih zanatskih radnji, prodavnica, restorana i kafića. Međutim, najslađa atrakcija ovog mestašca nalazi se u pošti.

Dodo
Podeli

U njoj radi preslatki Džeks, mešanac koji pomaže svom vlasniku Reju Čendleru da obavlja svoj posao za šalterom.

Džeks pozdravlja sve koji dođu u poštu, a ima i posebno zvanje: "zvanični lizač poštanskih marki", pa na sebi čak nosi i mali amblem koji to dokazuje.

Doduše, Džeks nije uvek uzoran radnik - dešava se da slučajno proguta markicu koju samo treba da lizne, a Rej to naziva "rizikom koji mušterija preuzima".

Ipak, Džeks besprekorno obavlja drugu dužnost - beskrajno uveseljava svakog namernika u pošti.

Psi

Praznici mnogim psima ne donose radost...

Božićni i novogodišnji praznici su na Zapadu vreme kada ljudi često na poklon članovima porodice, prijateljima ili partneru poklone psa. Kod nas su Nova godina i rođendani nešto poznatiji po ovakvoj praksi.

Psi subota 9.12. 08:44 Komentara: 0

Da li je vašim kucama neophodna zimska garderoba?

Stigli su nam hladni dani i mnogi vlasnici (naročito oni novopečeni ili s malo iskustva) pitaju se da li je njihovom mezimcu hladno i da li mu je potreban džemper ili jakna prilikom izlaska napolje. Ukoliko tokom hladnijih dana primetite da vaš pas ne želi napolje ili da već nakon nekoliko minuta u šetnji želi kući - to je siguran znak da mu je hladno i da su mu potrebni džemper ili jakna.

Psi utorak 5.12. 21:25 Komentara: 25

Kako da pružite najbolju brigu svom psu senioru?

Kao i kod ljudi, s godinama je i zdravlju pasa potrebno posvetiti više pažnje, jer se njihove potrebe menjaju, zdravlje narušava, a telo slabi. Vlasnicima će njihovi mezimci uvek biti kao prvog dana, kada su kao štenci u naručju stigli u dom.

Psi utorak 5.12. 08:40 Komentara: 2

Mogu li psi zaista da budu ljubomorni?

Dugo se verovalo da životinje mogu da pokažu samo osnovne emocije - radost, iznenađenje, strah, tugu, ljutnju i gađenje - i da je za sekundarne emocije, kao što su osećaj krivice i ljubomore, potreban veći stepen saznanja.

Psi petak 1.12. 08:45 Komentara: 10
strana 1 od 156 idi na stranu