Pesma grupe Queen skinuta sa liste najvećih hitova: "Debele devojke, zbog vas se okreće svet" VIDEO

"Fat Bottomed Girls", legendarni hit grupe Queen, nova je žrtva kulture otkazivanja. Za pesmu koja peva o ljubavi prema "punijim" devojkama neki smatraju da nije korektna.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2023.

11:33

Pesma grupe Queen skinuta sa liste najvećih hitova:
Foto: Profimedia

Baš iz tog razloga je "Fat Bottomed Girls" izbačena iz kolekcije najvećih hitova grupe Queen namenjene mlađoj publici na striming platformi Yoto.

Stih koji je bio sporan je – "Debele devojke, zbog vas se okreće svet".

Ipak, postoje neki koji smatraju da je ova odluka katastrofalna i da pesma treba da bude na listi.

"Ovo je sasvim nova situacija u svetu muzike, niko ne može shvatiti zašto takva dobronamerna i zabavna pesma ne može biti prihvatljiva u današnjem društvu. Zašto ne bismo cenili ljude svih oblika i veličina kao društvo, umesto da ih se rešimo? To je nečuveno", izjavio je jedan muzički profesionalac za britanski Dejli mejl.

"Ignorisati tu pesmu je apsurdno. I, usput rečeno, efekt bumeranga će rezultirati većim brojem ljudi koji će preuzeti tu pesmu nego što bi to ikada učinili 40 godina ranije", rekao je kolumnista Foks njuza Džo Konča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: