Ćetković demantuje medije: "Nisam video natpise, a kamoli tražio da se skinu"

Glumac Vojin Ćetković oglasio se povodom pisanja medija da su on i njegov kolega Dejan Lutkić od organizatora tražili da se s bine skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu“ uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 09.11.2019.

16:37

Ćetković demantuje medije:
Foto: printskrin/YouTube/VOJIN CETKOVIC Emisija Bulevar

Organizatori akademije, opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Glumac Vojin Ćetković oglasio se na svom profilu na Instagramu i demantovao navode medija.

"Svaki put u Nevesinje dolazim s posebnim osećanjem. U Domu kulture koji nosi ime vrhunskog umetnika, mog kuma i prijatelja Nebojše Glogovca igrali smo dve predstave Dejan Lutkić, Nebojša Ilić i ja u maju i bilo je veličanstveno. Sala prepuna divnih ljudi koji su prilazili i govorili i naš ste kum. Sa radošću sam na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govorim poeziju povodom Dana opštine. Rekli su mi da treba da postanem i nevesinjski kum. Prihvatio sam umetnički koncept reditelja Aleksandra Pejakovića, ali kada sam saznao da se reditelj povlači, jer u umetničkom delu programa moraju da budu i nekakvi transparenti, odlučio sam da ga podržim i da ne nastupam. Nisam ni vidio te natpise, a kamoli tražio da se skinu. Nikakav incident se nije desio u Nevesinju", piše između ostalog u postu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: