Prvi Međunarodni festival pantomime

Prvi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće održan u Vranju, u subotu, 30. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Podeli

Svečana ceremonija otvaranja biće održana u 19 sati, u sali Pozorišta „Bora Stanković“ kada će Snežana Simonović, sekretar Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje održati pozdravnu reč, a Nebojša Novković, direktor P(h)antomfesta će i zvanično otvoriti Festival.

Festival je pokrenut sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte. Sa tim ciljem, tokom jednog dana, u Vranju će u sali Pozorišta „Bora Stanković“ biti izvedene tri predstave pantomime.

Program P(h)antomfesta:

19.00h - Otvaranje festivala

19.10h – "Ljubav" (produkcija P(h)antomfesta), glume: članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje; režija: Trajče Gjorgiev

20.00h – "Čovek", (u produkciji Stranica teatra iz Skoplja); režija: Trajče Gjorgiev

21.00h - „Monolog sa koferom" (u produkciji Iskra teatra iz Pariza); režija: Konstantino Raimondi

Pozorište

Ovacije za ''Cirque du Soleil”

Impresivna scenografija, orkestar na sceni, zanimljiva rasveta, raskošni kostimi, 55 akrobata koji su svojim umećem oduzeli dah posetiocima, klovnovi koji su zasmejavali publiku učinili su predstavu ''Alegria'' trupe "Cirque du Soleil" koju je publika 29. juna pratila sa oduševljenjem.

Pozorište subota 30.06. 09:26 Komentara: 7

"Nabuko" 4. jula u “Sinepleksu”

Snimak popularne opere "Nabuko“ Ðuzepea Verdija biće prikazan u bioskopima "Sinepleks“ u Beogradu, šoping mol "Delta City“ i Kragujevcu, šoping centar "Kragujevac Plaza“ 4. jula, najavio je Sinepleks.

Pozorište četvrtak 28.06. 12:34 Komentara: 0

Vrhunski baletski spektakl u NP-u

Prvaci Baleta Narodnog pozorišta, Orkestar Opere Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Ðorđa Pavlovića i gosti iz nacionalnih opera Mađarske i Grčke, održali su sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Baletski gala koncert.

Pozorište subota 23.06. 09:07 Komentara: 1

Bitef teatar gostuje po regionu

Posle veoma uspešnih nastupa na festivalu "Nove evropske drame" u Visbadenu sa predstavom "Hipermnezija" u režiji Selme Spahić i koprodukciji Hartefakt fonda, Bitef teatar će u narednom periodu gostovati u Prištini, Mariboru, Ljubljani i Puli.

Pozorište petak 22.06. 15:33 Komentara: 0

Kreće letnja scena u “Vuku”

Ustanova kulture "Vuk Karadžić"otvoriće 22. juna uveče letnju scenu na krovu koja će tokom toplog beogradskog leta biti oaza kulturnih i zabavnih programa i dešavanja, najavila je ta ustanova.

Muzika četvrtak 21.06. 14:41 Komentara: 0
strana 1 od 26 idi na stranu