Pozorišni vikendi se nastavljaju

Beogradski DAH teatar koji je u februaru pokrenuo svoje pozorišne vikende, u martu nastavlja aktivnosti izvođenjem predstava “Prelazeći liniju“ i “Kod Nastasijevića“.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

13:39

Default images

Od februara ove godine vikendima gledaoci imaju priliku da u prostorijama DAH Teatra pogledaju predstave i prisustvuju različiitim aktivnostima ove internacionalno poznate trupe.

Predstava “Prelazeći liniju“ će biti izvedena 11. marta u 20 časova i zasnovana je na tekstovima iz knjige "Ženska strana rata" u izdanju aktivisticke grupe Žene u crnom. To su svedočenja, iskazi, pisma, sećanja koja prikazuju specifičnost stradanja žena u ratu, ali i njihovu hrabrost i snagu da prevaziđu ratne traume i uspostave normalan život. Dramaturgija i režija predstave su delo Dijane Milošević, a u predstavi igraju Maja Mitić, Sanja Krsmanović Tasić, Ivana Milenović

Predstava “Kod Nastasijevića“ na programu je 17. marta u 20 časova i u njoj se DAH Teatar bavi čuvenom porodicom Nastasijević i istražuje duhovno nasleđe koje je ova porodica ostavila srpskoj kulturi. Umetnicki i politički kontekst između dva svetska rata pozadina je dešavanja u ovoj predstavi koja kombinuje vise formi scenskog izraza. Publika prolazi, s jedne strane, kroz jedan svet koji je delimično faktografski, zasnovan na biografskim podacima iz života ove zanimljive porodice, a s druge strane, prepliće se s motivima i fantastikom iz knjizevnog i dramskog dela Momčila Nastasijevića. Režija i dramaturgija pripadaju Dijani Milošević, a u predstavi igraju Maja Vujović, Sanja Krsmanović Tasić,Ivana Milenović, Jugoslav Hadžić, Nebojša Ignjatović i Zoran Vasiljević.

Predstave se igraju u prostorijama DAH Teatra u Beogradu (Marulićeva 8), a ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: