Knjiga Milene Garfild predstavljena u Vašingtonu

U sredu 19. aprila američkoj čitalačkoj publici predstavljena je knjiga Milene Trobozić Garfild "Mali saveti za bolji život", ili u engleskoj verziji "This American Wife" (Ova američka supruga).

Podeli

Milena Trobozić Garfild - "Mali saveti za bolji život"

Izdavač - Samizdat B92
Edicija - Busola, 2016,
F: 21 cm., S: 278, meki povez, latinica
ISBN 978-86-7963-441-2
Cena : 880.00 (sa pdv-om)

U najpopularnijoj knjižari - klubu u Vašingtonu "Busboys and Poets" okupila se brojna međunarodna publika kao i predstavnici nekih od najuglednijih američkih medija kao sto su Washington Post, NPR, USA Today, Voice of America i USNews.

Promociji je prisustvovao i ambasador Srbije u Americi gospodin Đerđ Matković sa suprugom i drugi predstavnici amabasade u Vašingtonu. Tekstove iz knjige u engleskom prevodu čitala je naša poznata glumica Snežana Bogdanović, koja je kao specijalni gost večeri doputovala iz Njujorka.

U duhovitom monologu i kroz razgovor sa publikom i gošćom iz Njujorka autorka je govorila o svom iskustvu života na Istočnoj obali, kućnim robotima, psima na prozaku, kuhinjama bez kuvanja, feminizmu bez jednakosti, kraju romantike, javnoj usamljenosti, pametnim kućama, večnoj mladosti, američkom optimizmu koji je zamenila anksioznost, važnosti umetnosti kao jedinoj protivteži medijskoj sveprisutnosti i drugim obeležjima svakodnevice koje je obrađivala u svojim kolumnama sakupljenim u knjizi koju je objavila izdavačka kuća Samizdat B92.

Promociju je organizovao Krug Orfelin, a prihod od prodaje knjiga je doniran za buduće aktivnostima ove ne-profitne organizacije u predstavljanju savremene srpske kuture u Americi.

Knjige/Stripovi

Dž. M. Kuci: „Sramota“

Južnoafrički autor ovenčan Nobelovom nagradom (2003), Nagradom grada Jerusalima i u dva navrata Bukerom (1983, 1999). Njegova interesovanja su podeljena između matematike i književnosti, koje uporedo studira. Doktorira lingvistiku u SAD. Gradi univerzitetsku karijeru.

Knjige/Stripovi petak 28.04. 10:18 Komentara: 4

Koje knjige preporučuju poznati

Ministar kulture Vladan Vukosavljević, muzičari Inspektor Blaža i Kiki Lesendrić, glumci Nada Šargin i Dejan Lutkić, pisci Vladislav Bajac i Vule Žurić samo su neki od poznatih ličnosti koji su se danas našli u ulozi bibliotekara u Biblioteci grada Beograda.

Knjige/Stripovi ponedeljak 24.04. 16:15 Komentara: 22

Albanci u Beogradu

Dolazak Albanaca u Beograd bio je primetan početkom XX veka. Zanimljivo je zapažanje italijanskog poslanika Aleksandra Gičolija, koji je u svom dnevniku 25. aprila 1905. zapisao: „... u Beogradu, gde zapravo ne postoje određene društvene klase, gde još nisu nikle fabrike niti bilo kakva industrija, gde zapravo radi samo nekoliko stotina Albanaca i Bosanaca...“

Knjige/Stripovi nedelja 23.04. 20:15 Komentara: 13

Usklađivanje čula: Bolivijska fikcija porodice Ertl

Da li je posle velikih istorijskih lomova, pogotovo za one koji su bili sa pogrešne strane, moguće naći dovoljno daleko mesto i otpočeti novi život bez opasnosti da se već u sledećoj generaciji upadne u neke nove dramatične političke i društvene kovitlace? Šta učiniti sa talentom i energijom kad umetnik postane politički i ideološki nepoželjan?

Knjige/Stripovi nedelja 23.04. 18:29 Komentara: 0
strana 1 od 8 idi na stranu