Izložba stripskih umetnika Srbije

Prva godišnja izložba Udruženja stripskih umetnika Srbije biće svečano otvorena večeras (30. 7) u galeriji ''Progres''.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na izložbi će biti prikazani radovi preko 150 članova likovne sekcije Udruženja, a postavka se može posmatrati i kao jedan vid preseka scene, ali i istorije srpskog stripa.

U postavci će se naći i radovi koji su u svetu postigli zapažene rezultate, kao što su radovi Džimija Stepanofa, vrsnog umetnika koji je pored stripa radio i na filmovima ''Ime ruže'' ili ''Beskrajna priča''...

Takođe će biti izloženi radovi Rajka Miloševića Gere, Darka Perovića, Vladimira Krstića Lacija, Bojana Kovačevića, Miroljuba Milutinovića Brade, Alekse Gajića i mnogih drugih.

Udruženje okuplja veliki broj umetnika iz zemlje i inostranstva koji rade za najpoznatije izdavače, kako u Srbiji tako i u Francuskoj, Italiji, SAD, Nemačkoj.

Knjige/Stripovi

Avanture mladog Šerloka Holmsa

Tinejdžersku populaciju odraslu uz akcione filmove, društvene mreže i sve ostale primamljive novotarije teško je pridobiti da se vrate knjizi, koje im je "ogadila" školska lektira. Izdavačka kuća "Alnari" odabrala je nekoliko naslova, među njima i priču o avanturama mladog Šerloka Holmsa, koji bi trebalo da u školarcima podstaknu ljubav prema čitanju.

Knjige/Stripovi subota 28.07. 10:00 Komentara: 2

Alnari sprema 200 naslova za sajam

Izdavačka kuća "Alnari" stiže na beogradski sajam sa 200 novih naslova, osigurala je dolazak u Beograd Kolina Falkonera, autora hita "Sulejman Veličanstveni -sultanov harem", a do sajma će stići i nova knjiga Gordane Kuić.

Knjige/Stripovi četvrtak 26.07. 15:56 Komentara: 1
strana 1 od 28 idi na stranu