Sajam knjiga i grafike u Nišu

U Nišu će 28. novembra biti otvoren 48. Sajam knjiga i grafike na kojem će učestvovati više od 70 izdavača.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić rekao da će sajam, koji se održava u hali "Čair", otvoriti književnik Vladislav Bajac.

Posle otvaranja Sajma knjiga i grafike biće održano veče posvećeno Ivi Andriću na kome će govoriti književnik i upravnik Andrićeve zadužbine Dragan Dragojlović.

Sajam, koji organizuje NKC, biće otvoren do 4. decembra, a gosti sajma biće, kako je najavljeno, makedonski pisci.

Savić je rekao da su cene pristupačne i da očekuju dobru posetu, veću od prošlogodišnje kada je sajam obišlo oko 15.000 ljubitelja knjige.

Manifestacija će biti otvorena u 18 časova, a na kraju sajma najboljim izdavačima biće dodeljene tradicionalne sajamske nagrade "Presad mudrosti", "Inicijal", "Otisak" i nagrada "Bože Vijinovića".

Knjige/Stripovi

Predstavljena knjiga Ž. Lauševića

Autobiografija jednog od najboljih glumaca njegove generacije Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", u izdanju kompanije "Novosti", predstavljena je 29. novembra u prepunom Muzeju Jugoslovenske kinoteke u prisustvu njegovih brojnih kolega i prijatelja.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 16:04 Komentara: 7

Dvogodišnjica smrti Milorada Pavića

U sredu 30. novembra na spomenik Miloradu Paviću u Tašmajdanskom parku vence će položiti, osim porodice, predstavnici izdavačke kuće Dereta i predstavnici ambasade Azarbejdžana u Beogradu, zemlje koja je i podigla spomenik srpskom piscu.

Knjige/Stripovi utorak 29.11. 13:39 Komentara: 4

Dela Branka Miljkovića do 2014.

Odbor za obeležavanje 80. godišnjice od rođenja Branka Miljkovića (1934-1961) ima za cilj izdavanje celokupnih dela ovog srpskog pesnika koja treba da budu objavljena do 2014. godine, rekao je predsednik odbora književnik Vidosav Petrović.

Knjige/Stripovi nedelja 27.11. 13:38 Komentara: 5
strana 1 od 29 idi na stranu