Dodeljene nagrade Sajma knjiga

U svečanoj sali Skupštine grada, 23. oktobra su dodeljene nagrade za najbolja književna dela, kao i za najbolje izdavače koji su se predstavili na 53. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2008.

13:30

Default images

Žiri je nagradu za najbolju sajamsku prezentaciju 2008 godine dodelio Kreativnom centru iz Beograda, dok su kao posebno zanimljivi štandovi izdvojeni "Klio" i "Službeni glasnik" iz Beograda.

U kategoriji za najlepšu knjigu 2008. godine nagradu je osvojio naslov "Heraldika i Srbi", autora Dragomira M. Acovića.

Žiri je za najbolju Dečiju knjigu 2008. godine proglasio ediciju "Ovako se živelo" u izdanju Kreativnog centra iz Beograda, a nagradu za izdavački poduhvat osvojio je časopis "Zenit 1921-1926", koji predstavlja fototipsko izdanje časopisa "Zenit" sa monografijom Vidosave Golubović i Irine Subotić.

Nagrada za ediciju 2008. godine dobilo je "Kolo" Srpske književne zadruge, a za izdavača godine proglašena je "Geopoetika".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, u svojstvu domaćina, pozdravio prisutne goste, naglasivši da je izuzetno počastvovan što se našao u prilici da ugosti veliki broj zvanica, poštovalaca knjige i ove najveće kulturne manifestacije u nas.

Međunarodni beogradski sajam knjiga, 53. po redu, počeo je 20. i trajaće do nedelje, 26. oktobra, na kome učestvuje više od 800 izlagača iz zemlje i inostranstva, dok 25 zemalja učesnica ima svoje štandove.

Foto: Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: