Dodeljene nagrade Sajma knjiga

U svečanoj sali Skupštine grada, 23. oktobra su dodeljene nagrade za najbolja književna dela, kao i za najbolje izdavače koji su se predstavili na 53. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Tanjug
Podeli

Žiri je nagradu za najbolju sajamsku prezentaciju 2008 godine dodelio Kreativnom centru iz Beograda, dok su kao posebno zanimljivi štandovi izdvojeni "Klio" i "Službeni glasnik" iz Beograda.

U kategoriji za najlepšu knjigu 2008. godine nagradu je osvojio naslov "Heraldika i Srbi", autora Dragomira M. Acovića.

Žiri je za najbolju Dečiju knjigu 2008. godine proglasio ediciju "Ovako se živelo" u izdanju Kreativnog centra iz Beograda, a nagradu za izdavački poduhvat osvojio je časopis "Zenit 1921-1926", koji predstavlja fototipsko izdanje časopisa "Zenit" sa monografijom Vidosave Golubović i Irine Subotić.

Nagrada za ediciju 2008. godine dobilo je "Kolo" Srpske književne zadruge, a za izdavača godine proglašena je "Geopoetika".

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, u svojstvu domaćina, pozdravio prisutne goste, naglasivši da je izuzetno počastvovan što se našao u prilici da ugosti veliki broj zvanica, poštovalaca knjige i ove najveće kulturne manifestacije u nas.

Međunarodni beogradski sajam knjiga, 53. po redu, počeo je 20. i trajaće do nedelje, 26. oktobra, na kome učestvuje više od 800 izlagača iz zemlje i inostranstva, dok 25 zemalja učesnica ima svoje štandove.

Foto: Beta

strana 1 od 14 idi na stranu