Povodom 50. godišnjice postojanja bend "Aerosmit" stiže i u Beč

Povodom 50. godišnjice postojanja bend „Aerosmit“ će u okviru evropske turneje 2020. godine odsvirati niz koncerata od Italije do Nemačke. Slavna grupa stiže i u Beč 9. jula 2020. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

13:28

Povodom 50. godišnjice postojanja bend
Foto: Gettyimages/ Tommaso Boddi

„Aerosmit“ je nadahnuo mnoge generacije kao jedna od najomiljenijih muzičkih grupa svih vremena. Sastav čine Stiven Tajler (vokal), Džo Peri (gitara i vokal), Bred Vitford (gitara), Tom Hamilton (bas gitara) i Džoi Krejmer (bubnjevi).

Do sada je ovaj bend postigao gotovo sve što se može postići tokom muzičke karijere duge pet decenija. O tome svedoči i veliki broj osvojenih nagrada - između ostalog četiri Gremija - zatim članstvo u Rokenrol dvorani slavnih i 150 miliona prodatih albuma širom sveta. Evropskoj turneji u narednoj godini prethodi izuzetno popularna serija koncerata Aerosmith: Deuces are wild u Las Vegasu, koja je započela 6. aprila 2019. godine i završiće se 4. juna 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: