Dva rođendana i hevi metal grmljavina druge večeri Exita

Druge večeri Exit festivala u Novom Sadu, publika je na glavnoj bini slušala i gledala svetske zvezde The Chainsmokers, dok su ljubitelji elektronskog zvuka u ranim jutarnjim satima imali prilike da se zabavljaju uz Pola Kalkbrenera.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Ilustracija / Foto: Exit / Promo
Ilustracija / Foto: Exit / Promo

Sinoć je obeležena i 30 godišnjica postojanja i rada novosadskog benda Atheist Rap na Fusion bini, koji su publici priredili spektakl od dva sata svirke, dok su se na video bimu smenjivale video poruke sa čestitkama njihovih kolega, muzičara i obožavalaca.

Na istoj bini nešto ranije je obeležena i 20. godišnjica rada slovenačkog ska-punk-reggae-core benda Elvis Jackson, dok je u ranim jutarnjim satima publiku oduševio nastup nešto hip-hopera Who See iz Crne Gore, čiji je nastup počeo u 4.30 sati ujutru.

Nastupu legende sirovog zvuka, pevača benda Pantera Fila Anselma i njegovog benda The Illegals, na Main Stageu, prethodila je svirka Ritma nereda.

Fil je, nešto ranije, fanovim priredio iznenađenje i omogućio im da sa njim popriaju, slikaju se i dobiju autograme. Svirku koja je privukla veliki broj ljubitelja metala, kao i svaki svoj koncert, u potpunosti je posevetio "svojim preminulim kolegama".

U nastavku večeri, na glavnoj bini, uvek omiljeni Partibrejkersi do ponoći su držali raspoloženu publiku na nogama.

Obožavaoci repa, hip hopa i trep muzike od pre nekoliko godina imaju i svoju oazu "Cockta Beats" binu, na kojoj su sinoć nezaboravnu atmoferu napravili novosađani Backflesh, kao i reper Krešo Bengalka iz Hrvatske.

Na više od 40 bina druge večeri Egzita ređale su se svetske zvezde, među kojim i di-džej Kristijan Molnarana Dance Areni.

Muzika

Evropski sud pravde: "Kraftwerk je u pravu"

Evropski sud pravde podržao je stav kultnog nemačkog elektro benda Kraftwerk da neovlašćena upotreba delova pesama ili "sempling", čak i ako je reč o tek nekoliko sekundi, narušava autorska prava ukoliko je segment prepoznatljiv.

Muzika utorak 30.07. 09:10 Komentara: 21

Svetski džez orkestar mladih u Beogradu

Vrhunski mladi džez muzičari iz celog sveta okupljeni u sklopu "JM Jazz World Orchestra" (Svetski džez orkestar mladih), pod vođstvom renomiranog američkog tromboniste Luis Bonile, nastupiće 28. jula u Dorćol placu.

Muzika sreda 17.07. 11:15 Komentara: 0
strana 1 od 13 idi na stranu